Koedata en KalfOK: flankerend onderzoek bij driehonderd melkveebedrijven

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer
DAP Contact. Voor dierenartsen

Diersoorten

Koedata en KalfOK: flankerend onderzoek bij driehonderd melkveebedrijven

3-11-2022: 

Deelnemende melkveebedrijven aan KoeData en/of KalfOK krijgen elk kwartaal inzicht in de diergezondheid op hun bedrijf. Naast het gebruik voor inzicht op het melkveebedrijf kunnen melkveehouders en producenten van zuivelproducten aantonen hoe het is gesteld met de diergezondheid en het dierenwelzijn in de melkveehouderij.

Periodiek wordt getoetst of KoeData en KalfOK een reële weergave geven van de diergezondheidsstatus op melkveebedrijven. Het gaat hierbij om validatie van de betrouwbaarheid van het systeem, niet om toetsing van de individuele bedrijven. GD voert deze validatie uit in opdracht van ZuivelNL. Hiervoor worden ongeveer driehonderd melkveebedrijven bezocht door een voor de validatie opgeleide dierenarts om de gezondheid van de veestapel te beoordelen. De dierenartsen die de bedrijfsbezoeken uitvoeren hebben geen voorkennis van de KoeData- en KalfOK-statussen van de bedrijven die zij bezoeken.

In november ontvangt een groot aantal melkveehouders een brief van ZuivelNL, met een oproep om zich vrijwillig aan te melden voor dit validatieonderzoek. Voor vragen kunt u contact opnemen met ZuivelNL via info@zuivelnl.org.


Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.