Autovaccin varken: Welk groeimedium voor autovaccin Streptococcus suis?

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer
DAP Contact. Voor dierenartsen

Diersoorten

Autovaccin varken: Welk groeimedium voor autovaccin Streptococcus suis?

5-10-2020:  Op het aanvraagformulier autovaccin worden u twee keuzes geboden voor autovaccin Streptococcus suis (S. suis): namelijk de keuze tussen opkweken in een standaard groeimedium of in een groeimedium voor gestimuleerde antigeen expressie. 
                
Indien u kiest voor de tweede optie, dan wordt de S. suis door GD opgekweekt met een alternatief groeimedium dat een betere expressie van virulentiefactoren van S. suis tot doel heeft. GD kan deze groeimethode voor alle S. suis-serotypen inzetten, maar niet voor andere bacteriesoorten.  

Hoewel het standaard groeimedium, in combinatie met het adjuvans dat wordt toegevoegd (olie in water) voldoende bescherming kan bieden, kunt u, als een sterkere werking nodig lijkt, kiezen voor autovaccin met gestimuleerde antigeen expressie. Ook in dat geval wordt het adjuvans toegevoegd.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.