Terugdringen colistinegebruik in de legsector

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer
DAP Contact. Voor dierenartsen

Diersoorten

Terugdringen colistinegebruik in de legsector

28-9-2020: 

Al jaren is het gebruik van antibiotica in de legsector erg laag met een DDDA getal onder de 2. Toch is er aandacht nodig voor het antibioticagebruik in deze sector. Er wordt namelijk relatief veel colistine gebruikt bij pluimveebedrijven in de legsector. Colistine is een laatste redmiddel bij patiënten in ziekenhuizen met serieuze infecties met multiresistente bacteriën. Voor de volksgezondheid is het daarom belangrijk dat er zo min mogelijk resistentie tegen colistine ontstaat. Het colistinegebruik in de legsector moeten we dus zoveel mogelijk terugdringen. Dit is niet gemakkelijk, en alleen samen te realiseren. 

Lees verder op de website van AVINED

Brief pluimveehouders

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.