Mastitis pijnlijk voor koe en melkveehouder

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Mastitis pijnlijk voor koe en melkveehouder

Als veehouder wil je niet alleen een hoge productie, maar ook tevreden en gezonde koeien die lang meegaan. Mastitis kan dit in de weg staan. 

Mastitis is een pijnlijke aandoening voor koeien. Een koe met mastitis zit niet lekker in haar vel. Ze gaat minder vreten en verliest hierdoor conditie en weerstand. Ook vormen koeien met mastitis een bron van infectie voor andere koeien.

Helaas heeft elke melkveehouder regelmatig met mastitis te maken. Het is onmogelijk om het helemaal uit te bannen, maar het is wel mogelijk om het aantal mastitisgevallen terug te dringen. Als Mastitis toch de kop op steekt, is het van belang de koe zo snel mogelijk weer gezond te krijgen. Dat kan met een juiste en snelle aanpak. Snel ingrijpen met de juiste injector is cruciaal om erger te voorkomen. Hierdoor herstelt de koe in de meeste gevallen het snelst. En dat geeft een goed gevoel.

Welke behandeling werkt op uw bedrijf?

De aanwezigheid van mastitiskiemen verschilt per bedrijf, net als hun antibioticagevoeligheid. Om zo accuraat mogelijk te kunnen reageren op een toename van het celgetal en optredende mastitis is het van belang om inzicht te hebben in de mastitisveroorzakers en hun gevoeligheid voor antibiotica. Dan weet u van tevoren of u de juiste antibiotica-droogzetter en antibiotica-mastitisinjector gebruikt voor de  behandeling op uw bedrijf. 

Lees meer over mastitis

Lees meer over onze uiergezondheidsaanpak van GD

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.