Viroloog / Moleculair Bioloog

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

 • Windows
  Mac OS
 • Zoom in
 • Zoom uit
 • Zoom 100%
 • Muiswiel op / neer

Viroloog / Moleculair Bioloog

Samen werken aan diergezondheid, in het belang van dier, dierhouder en samenleving. Dat is de missie waar we bij GD al honderd jaar voor staan.

GD is een onafhankelijk en marktgericht bedrijf. Met circa vijfhonderd medewerkers werken we elke dag aan de gezondheid van landbouwhuisdieren en gezelschapsdieren. Dit doen we samen met dierhouders, dierenartspraktijken, overheden en het bedrijfsleven. GD, gevestigd in Deventer, is actief op de Nederlandse markt en onderneemt steeds vaker internationale activiteiten. In 2018 realiseerde GD een omzet van 60 miljoen euro.

De afdeling

De afdeling Research & Development (R&D) kenmerkt zich doordat zij op een hoog niveau presteert, zowel wetenschappelijk als toepassingsgericht. In al het onderzoek dat binnen GD wordt uitgevoerd speelt R&D een centrale rol. Met 30 medewerkers richt de afdeling, in samenwerking met de GD marktsectoren, zich primair op productontwikkeling op basis van klant- en marktwensen. Daarnaast is de afdeling actief met contract research, kwaliteitsondersteuning van het laboratorium en ondersteuning van de marktsectoren in brede zin. De afdeling is deskundig op het gebied van de veterinaire laboratoriumdiagnostiek, veterinaire ziektekunde, epidemiologie en statistiek. Voor de afdeling R&D zijn we op zoek naar een enthousiaste

Viroloog / Moleculair Bioloog (40 uur)

De functie

 • Innovatie van de laboratoriumdiagnostiek.
 • Vaktechnische begeleiding en ondersteuning van het laboratorium, inclusief het onderhouden van het kwaliteitssysteem (ISO-17025 geaccrediteerd).
 • Onderhouden van wetenschappelijke kennis en het daaraan gerelateerd netwerk.
 • Proactief adviseren van de diersectoren ten aanzien van producten en onderzoeksprojecten.
 • Representatie van zijn/haar vakdeskundigheid binnen en buiten GD.

Wat maakt jou de ideale kandidaat?

 • Academisch werk- en denkniveau
 • Actuele en een brede kennis van de veterinaire sector, affiniteit met de varkenssector.
 • Relevante ervaring met veterinaire laboratorium diagnostiek, bij voorkeur op het gebied van virologie en moleculaire biologie.
 • Affiniteit en relevante ervaring met praktijk gerichte diagnostiekontwikkeling.
 • Is in staat praktijkvragen om te buigen naar diagnostische oplossingen.
 • Kwaliteit- en resultaatgerichtheid.
 • Is een sociaal en communicatief vaardige teamspeler.

Competenties

 • Samenwerking
 • Kennismanagement
 • Creativiteit
 • Resultaatgerichtheid
 • Bouwen en onderhouden van relaties

Wat heeft GD jou te bieden?

Naast een leuke baan en een marktconform salaris bieden wij je een aantrekkelijk en breed pakket aan arbeidsvoorwaarden. GD heeft een bedrijfseigen CAO en aanvullende regelingen. Het arbeidsvoorwaardenpakket bestaat onder andere uit een vaste eindejaarsuitkering, 25 vakantiedagen en 11 adv-dagen, flexibele werktijden, mogelijkheid uitruilen van arbeidsvoorwaarden, bijdrage premie zorgverzekering en een prima pensioenregeling.

Waar kom je te werken?

GD beschikt over één van de grootste veterinaire laboratoriums ter wereld, waar jaarlijks ruim 4,6 miljoen lab-bepalingen worden verricht. Wij voeren diergezondheidsmonitoring en praktijkgericht onderzoek uit en ontwikkelen programma’s voor dierziektepreventie en -bestrijding. Daarbij werken we veel samen met diverse partijen in de markt. Samenwerken is voor ons vanzelfsprekend. GD is een bedrijf met een gezonde ambitie. Bij ons krijg je ruimte om initiatief te nemen. Wij vinden het belangrijk dat je staat voor je eigen resultaat én voor het totaal.

Interesse?

Herken je jezelf in dit profiel en ben je enthousiast over deze functie? Dan zien we jouw motivatie en curriculum vitae graag tegemoet. Solliciteren kan tot uiterlijk 14 juli 2019. Vragen over de functie kun je stellen aan Theo Lam, Manager R&D, via telefoonnummer 0570-660499.

Solliciteren

Een assessment en/of persoonlijke profielanalyse kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.