Nieuw geval NCD op opfokbedrijf in België

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Nieuw geval NCD op opfokbedrijf in België

18-7-2018: 

In Waregem (West-Vlaanderen) is een nieuwe besmetting met de ziekte van Newcastle (NCD) vastgesteld bij een opfokbedrijf. Dit heeft het Belgisch voedselagentschap FAVV bekend gemaakt. Deze besmetting komt bovenop de 16 besmettingen die sinds 26 april 2018 werden vastgesteld.

Rond de besmetting op de professionele pluimveehouderij in Waregem werden een zone met een straal van 500 meter, een beschermingsgebied met een straal van 3 kilometer en een toezichtsgebied met een straal van 10 kilometer afgebakend. Een overzicht van alle maatregelen vindt u op de website van het FAVV.

Eerder deze maand (vanaf 2 juli 2018) werden al algemene maatregelen opgelegd voor alle hobbypluimvee in België. Deze bestaande maatregelen blijven ongewijzigd van kracht ten minste tot einde deze maand. Het gaat om een verbod op verzamelingen en een verbod op verhandelen van dergelijke hobbyvogels naar en door particulieren. 

Ondertussen is de situatie in Villers-la-Ville (Waals-Brabant), waar op 22 juni een besmetting bij een hobbyhouder werd vastgesteld, opgelost. Daarom zijn daar de verschillende maatregelen, opgelegd aan alle hobbyhouders van pluimvee en vogels in een straal van 500 meter rond de besmetting, vandaag opgeheven.

Bron: FAVV
 

Meer informatie over NCD

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.