Gezocht: paarden met overgewicht

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Gezocht: paarden met overgewicht

19-12-2017: 

GD en Pavo paardenvoer zijn een onderzoek gestart  naar insulineresistentie/ dysregulatie en overgewicht bij paarden. Tijdens dit gezamenlijke project wordt een groot aantal paarden een half jaar gevolgd met als doel de paarden weer op gezond gewicht te krijgen en te bepalen wat dit traject voor een invloed heeft op hun bloedwaardes. Voor dit onderzoek zoeken we nog een aantal paarden met overgewicht. 

Het onderzoek 

Tijdens de proefperiode gaan we dikke paarden gedurende een half jaar helpen met afvallen. Dit doen we met een trainingsschema en een gecontroleerd en aangepast rantsoen. De beweging van de paarden wordt gevolgd met de Equestic SaddleClip (een bewegingssensor) die de deelnemers gratis ter beschikking krijgen. Afhankelijk van de gewichtsontwikkeling van de paarden en de hoeveelheid beweging van elk paard, wordt het rantsoen iedere maand bijgesteld. Paarden die gewicht moeten verliezen, mogen tijdens het onderzoek geen weidegang hebben en worden tijdens het onderzoek apart gevoerd. Op het moment dat paarden aanzienlijk afgevallen zijn, kan weidegang weer voorzichtig worden aangeboden.  

We zoeken nog een paar deelnemers

Indien u een paardenhouder kent met een (zeer) dik paard, waarvan u denkt dat ze wellicht interesse hebben om hun paard(en) met onze hulp af te laten vallen, zouden we het prijs stellen als u bovenstaande oproep door zou kunnen sturen. 

N.b.: vanwege o.a. het trainingsschema dat met de eigenaren wordt afgesproken kunnen paarden die hoefbevangen zijn (geweest), PPID hebben, ouder zijn dan 20 en shetlanders praktisch gezien helaas niet deelnemen.

Meer informatie over de proef kan worden terug gevonden op http://www.pavo.nl/insulineresistentie. Mensen die interesse hebben om mee te doen aan deze proef kunnen zich aanmelden via onderzoek@pavo.net onder vermelding van 'Aanmelding onderzoek Obesitas’. Informatie die we nodig hebben bij de aanmelding staat ook op bovengenoemde website. 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.