100.000 oorbiopten onderzocht door GD

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

100.000 oorbiopten onderzocht door GD

24-10-2017: 

Steeds meer veehouders maken gebruik van BVD Oorbiopten om hun bedrijf vrij te krijgen en te houden van BVD. Deze maand kwam bij het GD-laboratorium het 100.000ste oorbiopt binnen; een mooie mijlpaal in de strijd tegen BVD!

Sinds 2011 is het mogelijk om oorbiopten in te sturen naar GD voor onderzoek op BVD-virus. Onderzoek op BVD via oorbiopten is de snelste en meest efficiënte manier om BVD-virusdragers op uw bedrijf op te sporen. U pikt verspreiders van het BVD-virus er direct na de geboorte uit. Bovendien combineert u het nemen van een monster met een handeling die u toch al doet: het oormerken. Lees meer over BVD Oorbiopten

Tegenwoordig hoeft u alleen nog maar de buisjes met de biopten naar ons op te sturen; de inschrijving verloopt verder volledig digitaal via VeeOnline, dat scheelt de helft aan basiskosten. Lees hier alles over het digitaal inschrijven van oorbiopten

Ook oorbiopten waarop u BVD- én DNA-onderzoek wilt laten doen kunt u digitaal inschrijven. Nadat het BVD-onderzoek bij GD heeft plaatsgevonden, wordt het oorbiopt naar CRV doorgestuurd voor DNA-onderzoek.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.