Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.
  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer
Samen werken aan diergezondheid
Volg ons op...

100.000 oorbiopten onderzocht door GD

24-10-2017: 

Steeds meer veehouders maken gebruik van BVD Oorbiopten om hun bedrijf vrij te krijgen en te houden van BVD. Deze maand kwam bij het GD-laboratorium het 100.000ste oorbiopt binnen; een mooie mijlpaal in de strijd tegen BVD!

Sinds 2011 is het mogelijk om oorbiopten in te sturen naar GD voor onderzoek op BVD-virus. Onderzoek op BVD via oorbiopten is de snelste en meest efficiënte manier om BVD-virusdragers op uw bedrijf op te sporen. U pikt verspreiders van het BVD-virus er direct na de geboorte uit. Bovendien combineert u het nemen van een monster met een handeling die u toch al doet: het oormerken. Lees meer over BVD Oorbiopten

Tegenwoordig hoeft u alleen nog maar de buisjes met de biopten naar ons op te sturen; de inschrijving verloopt verder volledig digitaal via VeeOnline, dat scheelt de helft aan basiskosten. Lees hier alles over het digitaal inschrijven van oorbiopten

Ook oorbiopten waarop u BVD- én DNA-onderzoek wilt laten doen kunt u digitaal inschrijven. Nadat het BVD-onderzoek bij GD heeft plaatsgevonden, wordt het oorbiopt naar CRV doorgestuurd voor DNA-onderzoek.