Eenmalig tankmelkonderzoek op Mycoplasma bovis

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Eenmalig tankmelkonderzoek op Mycoplasma bovis

10-2-2017: 

Klinische mastitis aan meerdere kwartieren die maar niet over lijkt te gaan en die niet of nauwelijks reageert op antibiotica. Het kan natuurlijk meerdere oorzaken hebben. Maar er is een bacterie die als verdachte ergens vooraan in de rij staat: Mycoplasma bovis. Voor wie eenvoudig inzicht wil in de eventuele rol van mycoplasma op zijn bedrijf, biedt GD nu een eenmalige automatische tankmelkscreening (PCR) op Mycoplasma bovis aan.

Mycoplasma is een bijzonder type mastitisverwekker: niet goed te behandelen en ook niet goed te herkennen. Omdat de bacterie alleen groeit op een specifieke voedingsbodem en soms zeer traag groeit, wordt hij bij standaard bacteriologisch onderzoek van melk niet gevonden. Er is dus specifiek onderzoek naar mycoplasma nodig. Lees hier meer over mycoplasma

Hebt u op uw bedrijf weleens te maken met onbehandelbare klinische mastitis aan meerdere kwartieren, eventueel in combinatie met een daling van de melkproductie en/of koeien die zichzelf droogzetten? Wellicht speelt mycoplasma dan een rol. De uitslag van het eenmalig tankmelkonderzoek op mycoplasma geeft u snel inzicht en is voorzien van een toelichting die u helpt bij eventuele vervolgstappen.

Aanmelden vóór 1 april
U kunt het tankmelkonderzoek op mycoplasma à 35 euro (excl. 9,95 euro basiskosten en btw) eenvoudig bestellen via deze link of met de antwoordkaart. Aanmelden kan tot uiterlijk 1 april 2017. Het tankmelkmonster wordt automatisch genomen via de RMO, dus u hoeft na aanmelden verder niets te doen. Lees meer


Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.