Biestopnamecheck

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Biestopnamecheck

5-1-2017:  GD biedt vanaf nu de Biestopnamecheck aan, een nieuwe test voor de bepaling van IgG in bloed. 

Een goede biestvoorziening is essentieel voor een goede start van uw pasgeboren lammeren. Met de biest worden beschermende afweerstoffen (IgG) opgenomen die belangrijk zijn voor de afweer tegen ziekteverwekkers in de periode dat het eigen immuunsysteem van het jonge dier nog in ontwikkeling is. Vooral de eerste uren na geboorte zijn de darmen van het pasgeboren dier goed doorlaatbaar voor IgG. Daarom is het belangrijk dat de dieren kort na de geboorte tijdig en voldoende biest binnenkrijgen van goede kwaliteit. De uitslag van de Biestopnamecheck vertelt u of uw lammeren voldoende of juist te weinig IgG hebben opgenomen via de biest. 

GD adviseert u, vooral als u koppelproblemen heeft zoals gewrichts- en hersenvliesontsteking, een steekproef van ten minste vijf lammeren in de leeftijd van bij voorkeur twee, maar mogelijk tot vijf dagen te nemen. 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.