Gezocht: biest paratbc geiten

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Gezocht: biest paratbc geiten

8-2-2016: 

De Publiek Private Samenwerking (PPS) Kleine Herkauwers (KH) Paratuberculose in de melkgeitenhouderij onderzoekt paratuberculose in biest van geiten die (zwaar) besmet zijn. Mocht u  testpositieve of zwaar van paratuberculose infectie verdachte geiten hebben waarvan biest beschikbaar is dan zou de onderzoeksgroep deze graag ontvangen.

Wilt u een bijdrage leveren aan het oplossen van paratuberculosevraagstukken binnen de melkgeitenhouderij? Stuur dan een e-mail naar dierenarts kleine herkauwers Karianne Lievaart-Peterson, k.lievaart-peterson@gddiergezondheid.nl. GD stuurt u dan een tiental melkbuizen met conserveringsmiddel om zo schoon mogelijk biest van verdachte dieren te verzamelen. De buizen kunnen via de dierenartspraktijken ingestuurd worden naar GD. Het PCR onderzoek op paratuberculose DNA en de ELISA op antistoffen zal plaatsvinden op het Centraal Veterinair Instituut.

De uitslagen van deze monsters vormen de laatste stukjes van de puzzel in hoeverre de paratuberculose bacterie (Mycobacterium avium, subspecies paratuberculosis) in biest en melk van melkgeiten voorkomt. Met deze uitkomsten kan een (voorzichtige) uitspraak gedaan worden op de vragen ten aanzien van geiten biestgift en de veiligheid van geitenmelk consumptie. Voorlopige uitslagen laten een gunstig beeld zien.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.