Vogelgriep in Ter Aar

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Vogelgriep in Ter Aar

20-11-2014: 

Donderdag 20 november is vogelgriep vastgesteld bij een pluimveebedrijf in Ter Aar (Zuid-Holland). Het is nog niet bekend of het om een laag- of hoogpathogene variant gaat. Er is een tijdelijke standstill afgekondigd voor pluimveebedrijven en gemengde bedrijven met pluimvee in heel Nederland.

Update 21-11-2012: Onderzoekers hebben inmiddels vastgesteld dat de vogelgriep op het bedrijf in Ter Aar de hoogpathogene H5N8 betreft. Deze variant werd ook aangetroffen op het bedrijf in Hekendorp. De ruiming zal naar verwachting vandaag worden afgerond. In de straal van 10 km cirkel rondom Ter Aar zijn geen bedrijven met vogelgriep aangetroffen.

Lees meer op de website van het ministerie van Economische Zaken

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.