Vereenvoudiging insturen BO Melk

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Vereenvoudiging insturen BO Melk

26-11-2014: 

De inzendmethode voor bacteriologisch onderzoek op individuele melk van rundvee (BO Melk) verbetert. Gevoeligheidsbepalingen kunt u in de nieuwe methode per monster specificeren, in plaats van per inzending.

De GD vindt het belangrijk dat u krijgt wat u verwacht. Daarvoor willen we goed weten welk product of dienst u wilt afnemen. Een duidelijk en overzichtelijke inzendprocedure is daarbij onontbeerlijk.

In dit kader verbeteren we zeer binnenkort de inzendmethode voor bacteriologisch onderzoek op individuele melk van rundvee (BO Melk). Waar eerder één of meer gevoeligheidsbepaling(en) per inzending konden worden aangevraagd, kan de inzender dit in de nieuwe methode per monster specificeren. De uitkomst van bacteriologisch onderzoek op een melkmonster levert een of twee mastitisverwekkers op, want bij drie of meer mastitisverwekkers gaat het om mengflora en bij geen mastitisverwekker is de uitslag negatief. Per monster kunt u daarom kiezen voor geen, één of twee gevoeligheidsbepalingen. Als er twee kiemen worden gekweekt uit één melkmonster en er is slechts één gevoeligheidsbepaling aangevraagd, dan bepalen onze ervaren laboranten volgens actuele werkvoorschriften welke van de twee bacteriën het meest relevant is.

Met deze aanpassingen is het eens te meer belangrijk om altijd het laatste inzendformulier van de GD te gebruiken.

Kijk hier voor de meest actuele inzendformulieren

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.