Ooien sober weiden

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Ooien sober weiden

21-8-2013:  Na het spenen moet u de ooien zo weiden dat de uiers goed opdrogen. Dat wil zeggen: zet de ooien apart van de lammetjes in een sobere wei. Daarna is het weiden afhankelijk van de conditie van de ooi.

Het aantal lammeren per ooi bepaalt voor een groot deel het rendement in de schapenhouderij. Dat aantal wordt deels bepaald door erfelijke aanleg en deels door andere omstandigheden. De conditie van de ooi is bijvoorbeeld belangrijk. Er worden vaker te weinig lammeren geboren omdat de moeder op het moment van dekken te vet was dan omdat ze op dat moment te schraal was. Een fokdagconditie is geen fokconditie!

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.