Pilotonderzoek S.suis serotype 9

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Pilotonderzoek S.suis serotype 9

14-2-2013:  Het productschap Vee & Vlees heeft financiering toegezegd voor de pilotstudie “Evaluatie van het effect van strikte hygiënemaatregelen op de verspreiding van virulente Streptococcen suis serotype 9”. De pilot zal uitgevoerd worden door de GD in samenwerking met het CVI, Wageningen Livestock Research, dierenartsenpraktijk Someren en de Faculteit Diergeneeskunde.

Binnen deze pilot worden de effecten van interventiemaatregelen op de transmissie (verspreiding) van Serotype 9 geëvalueerd. Het doel  is om enerzijds een indruk te krijgen van de mogelijkheid om op basis van strikte hygiënemaatregelen in de kraamstal tomen biggen te verkrijgen die rondom spenen geen drager van de virlulente S.suis serotype 9 zijn, maar wel afkomstig zijn van Ss9-vdragende zeugen. Tevens wordt inzicht verkregen in de mogelijkheden om op basis van strikte hygiënemaatregelen in de afdeling gespeende biggen,  biggen die rondom spenen geen Ss9v-drager zijn deze status te laten behouden tot aan een leeftijd van 10 weken. De resultaten van deze pilot zijn naar verwachting in het najaar van 2013 bekend.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.