Achtergrondinformatie & referentiewaarden veedrinkwater

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Achtergrondinformatie & referentiewaarden veedrinkwater

8-8-2012: 

Goed water is ook van belang voor dieren. Water dat bestemd is als drinkwater voor dieren moet smakelijk zijn, mag geen schadelijke stoffen bevatten en moet voldoende beschikbaar zijn. Het is mogelijk water bij de GD te laten onderzoeken. Op deze manier kunt u (al dan niet naar aanleiding van klachten) nagaan of het grondwater dat wordt opgepompt, het oppervlaktewater, het water uit weidepompjes of het stalwater (uit de kraan) geschikt is als drinkwater voor dieren. Lees hier meer informatie over drinkwater voor vee, de manier waarop u dit naar de GD kunt opsturen en bekijk de tabel met grenswaarden.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.