Ing. Anton Gosselink
Ing. Anton Gosselink
Na zijn opleiding aan de Hogere Agrarische School in Deventer is Anton Gosselink vrij snel bij GD terechtgekomen. Hier heeft hij zich door de jaren heen steeds verder gespecialiseerd op het gebied van uiergezondheid. Zo heeft hij onder andere de opleiding voor het doormeten van melkinstallaties tijdens het melken gedaan (Trouble shooting tijdens het melken). Om zijn kennis op peil te houden bezoekt Anton jaarlijks diverse (wetenschappelijke) conferenties en symposia.

Functie
Relatiebeheerder
Aandachtsgebieden
Rundvee, uiergezondheid, melkkwaliteit en melkwinning
Wat is je rol binnen het UGA Team?
“Mijn dagelijkse bezigheden bestaan onder andere uit bezoeken van bedrijven, zo mogelijk tijdens het melken, om het hele proces rondom uiergezondheid in kaart te brengen en aan de hand daarvan adviezen te formuleren. Daarnaast heb ik veel telefonisch contact met veehouders dierenartsen en de industrie. Veehouders bellen vaak met praktische vragen rondom uiergezondheid of willen bijvoorbeeld meer weten over (de uitslag van) bacteriologisch onderzoek. Ook geef ik geregeld een presentatie, bijvoorbeeld tijdens een studiegroep, en ben ik betrokken bij de onderzoeken die ons team uitvoert op het gebied van uiergezondheid.”
Wat vind je het mooiste aan je werk?
“Het mooie van dit werk is de veelzijdigheid. Het werken met veehouders, dierenartsen, koeien, en techniek, gecombineerd met het doen van onderzoek. Dat is wat mij betreft de ideale mix.”
Wat is de kracht van UGA?
“Het UGA Team is allround en heeft bijzonder veel kennis in huis. Dit wordt ondersteund door een aantal andere afdelingen binnen GD, waaronder het laboratorium. Op deze manier kunnen we veehouders een compleet pakket van producten en diensten aanbieden. Alles met maar één doel: Gezonde uiers. Meer melk."
Na zijn opleiding aan de Hogere Agrarische School in Deventer is Anton Gosselink vrij snel bij GD terechtgekomen. Hier heeft hij zich door de jaren heen steeds verder gespecialiseerd op het gebied van uiergezondheid. Zo heeft hij onder andere de opleiding voor het doormeten van melkinstallaties tijdens het melken gedaan (Trouble shooting tijdens het melken). Om zijn kennis op peil te houden bezoekt Anton jaarlijks diverse (wetenschappelijke) conferenties en symposia.
Functie
Relatiebeheerder
Aandachtsgebieden
Rundvee, uiergezondheid, melkkwaliteit en melkwinning
Wat is je rol binnen het UGA Team?
“Mijn dagelijkse bezigheden bestaan onder andere uit bezoeken van bedrijven, zo mogelijk tijdens het melken, om het hele proces rondom uiergezondheid in kaart te brengen en aan de hand daarvan adviezen te formuleren. Daarnaast heb ik veel telefonisch contact met veehouders dierenartsen en de industrie. Veehouders bellen vaak met praktische vragen rondom uiergezondheid of willen bijvoorbeeld meer weten over (de uitslag van) bacteriologisch onderzoek. Ook geef ik geregeld een presentatie, bijvoorbeeld tijdens een studiegroep, en ben ik betrokken bij de onderzoeken die ons team uitvoert op het gebied van uiergezondheid.”
Wat vind je het mooiste aan je werk?
“Het mooie van dit werk is de veelzijdigheid. Het werken met veehouders, dierenartsen, koeien, en techniek, gecombineerd met het doen van onderzoek. Dat is wat mij betreft de ideale mix.”
Wat is de kracht van UGA?
“Het UGA Team is allround en heeft bijzonder veel kennis in huis. Dit wordt ondersteund door een aantal andere afdelingen binnen GD, waaronder het laboratorium. Op deze manier kunnen we veehouders een compleet pakket van producten en diensten aanbieden. Alles met maar één doel: Gezonde uiers. Meer melk."