Veelgestelde vragen - stage en afstuderen

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

 • Windows
  Mac OS
 • Zoom in
 • Zoom uit
 • Zoom 100%
 • Muiswiel op / neer

Veelgestelde vragen - stage en afstuderen

 • Welke soorten afstudeeropdrachten of stages zijn er binnen GD?

  Bij GD hebben we stages voor mbo-, hbo- en wo-studenten uit verschillende richtingen. Je kunt een meewerkstage of een afstudeerstage/stage-opdracht doen.

  • Bij een meewerkstage heb je geen specifieke opdracht vanuit je opleiding, maar loop je mee op een afdeling binnen GD. Zo leer je alle aspecten van het werk op de afdeling kennen.
  • Bij een afstudeerstage voer je een onderzoek uit. De onderzoeksopdracht stel je vast in overleg met je stagebegeleider bij GD en de stagebegeleider van je opleiding. Je besteedt de meeste tijd aan je onderzoek en je afstudeerscriptie, maar je ervaart ook hoe het is om op een afdeling binnen GD te werken of met andere afdelingen samen te werken.
 • Wat mag je van GD verwachten?

  In de periode dat je bij GD werkt, mag je verwachten dat je primair bij ons bent om te leren. Vooraf maken wij met jou afspraken wat wij van jou verwachten. In ieder geval heb je de mogelijkheid om het geleerde in de praktijk toe te passen, maar zal je ook ervaring opdoen in zaken die niet tijdens je studie aan bod zijn gekomen.
 • Hoe kan ik solliciteren?

  Je kunt via onze website je sollicitatie insturen. We vragen je dan om enkele gegevens online in te vullen. Je CV en eventuele overige documenten kun je uploaden. Je ontvangt automatisch een bevestiging in je mailbox.

 • Wat gebeurt er met mijn sollicitatie?

  Wij sturen jouw sollicitatie intern door. De leidinggevenden van de betreffende afdelingen bepalen of zij een geschikte stage- of afstudeerplek kunnen bieden die aansluit bij jouw opdracht. Wanneer een leidinggevende mogelijkheden ziet dan zal hij/zij contact met jou opnemen voor het plannen van een kennismakingsgesprek.

  In de meeste gevallen is het zo dat we pas twee tot drie maanden voor aanvang van de stage inzicht hebben in de mogelijkheden. 

 • Wanneer start de stage?

  Je kunt gedurende het hele jaar met je stage starten, maar er zijn twee gebruikelijke startmomenten in het jaar: september en februari.

 • Hoe lang duurt een stage bij GD?

  De meeste stages bij GD duren vier tot zes maanden. We houden natuurlijk rekening met de eisen van je opleiding.

 • Wie begeleidt me tijdens mijn stage?

  Je krijgt een vaste stagebegeleider binnen GD. Hij of zij werkt op de afdeling waar je stage loopt en is je eerste aanspreekpunt. Je begeleider zorgt dat je de faciliteiten hebt om je stage uit te kunnen voeren, maar jij bent uiteraard helemaal zelf verantwoordelijk voor het succes van je stage.

 • Tijdens mijn stage moet ik af en toe naar school. Is GD hier flexibel in?

  GD vindt het belangrijk dat je een goede balans hebt in je stage en de activiteiten die belangrijk zijn vanuit de opleiding. Het is dus vanzelfsprekend voor ons dat je de tijd en ruimte krijgt om de activiteiten voor school bij te wonen.
 • Krijg ik een stagevergoeding?

  De hoogte van de stagevergoeding is afhankelijk van je opleidingsniveau: stagiairs op HBO/WO-niveau ontvangen een stagevergoeding van €350 bruto per maand en stagiairs op VMBO/LBO/MBO-niveau ontvangen een stagevergoeding van €275 bruto per maand.

  Voorwaarde is dat de stage- of afstudeerperiode minimaal vier weken duurt en er op minimaal vier dagen per week stage wordt gelopen. Bij drie dagen stage per week bedraagt de vergoeding 3/4 deel van de hierboven genoemde stagevergoeding en bij twee dagen per week is dit 2/4 deel (bij een stage-/afstudeerperiode die minimaal vier weken duurt).

  Als stagiair ontvang je geen reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer.

 • Wanneer krijg ik bericht over mijn sollicitatie?

  Binnen vier weken ontvang je bericht over jouw sollicitatie. Wanneer je binnen deze periode geen bericht van ons ontvangt, dan kun je er van uitgaan dat wij voor jou geen mogelijkheden zien voor een (afstudeer)stage.

 • Waar kan ik meer informatie vinden over GD?

  Meer informatie over GD vind je op deze website of ga naar onze social media kanalen Facebook, LinkedIn en Twitter.

 • Ik heb een andere vraag

  Is jouw vraag over een (afstudeer)stage bij GD nog niet beantwoord? Neem dan per mail contact met ons op of telefonisch via 088 20 25 500.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.