Stagiair praktijkonderzoek

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

 • Windows
  Mac OS
 • Zoom in
 • Zoom uit
 • Zoom 100%
 • Muiswiel op / neer

Samen werken aan diergezondheid, in het belang van dier, dierhouder en samenleving. Dat is de missie waar we bij de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) al bijna honderd jaar voor staan en die wij elke dag uitdragen. Met zo’n 400 medewerkers werken we elke dag op een innovatieve manier en met veel passie aan de gezondheid van landbouwhuisdieren en gezelschapsdieren. We doen dit samen met dierhouders, dierenartspraktijken, overheden en het bedrijfsleven. Onze onderneming in Deventer heeft een omzet van ongeveer 50 miljoen euro.


Voor de ruim 4 miljoen lab-bepalingen die we per jaar doen, hebben we één van de grootste veterinaire laboratoriums ter wereld tot onze beschikking. Behalve laboranten werken er bij de GD dierenartsen, wetenschappers, informatiespecialisten en marktmedewerkers. Zij voeren diergezondheidsmonitoring uit, doen praktijkgericht onderzoek en ontwikkelen programma’s voor dierziektepreventie en –bestrijding. De combinatie van diagnostiek en diergezondheidsexpertise is wat GD zo uniek maakt. Hiermee kunnen we producten en diensten aanbieden die niet alleen zorgen voor verbetering van de diergezondheid, maar ook voor de klant gemak en een goed rendement  opleveren.

Opdracht

Klauwaandoeningen zijn één van de belangrijkste redenen van afvoer en een belangrijke reden van aantasting van het dierenwelzijn op rundveebedrijven. Recent is GD een onderzoek gestart naar klauwgezondheid, als vervolg op een eerder uitgevoerd klauwenproject. 

Deze studie omvat meerdere onderdelen. In het eerste onderdeel wordt bij een beperkt aantal bedrijven de hele koppel drie maal (met een tussentijd van ca. 6 maanden) door een ervaren klauwverzorger rondom bekapt en wordt er door een door GD getrainde student gescoord. Ook zullen studenten melkmonsters verzamelen. 

In het tweede onderdeel wordt er op een groter aantal bedrijven door een klauwbekapper eenmaal bekapt en door een student een klauwscore gedaan.

Verder zullen via een enquête de nodige data worden verzameld m.b.t. management en behandelingen. In overleg zijn analyses mogelijk op eigen verzamelde data.

Gewenst profiel

 • Zelfstandige en actieve persoonlijkheid
 • Nauwkeurig/administratief sterk
 • Affiniteit met de rundveesector
 • Opleiding op WO- / HBO-niveau 

Wat bieden wij

 • Uitdagende stage 
 • Prettige informele werksfeer
 • Stagevergoeding 

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in een uitdagende stage en voldoe je aan de eisen, dan nodigen we je uit je motivatie en cv te sturen naar solliciteren@gddiergezondheid.nl. Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Menno Holzhauer, (0570) 660364, of per mail m.holzhauer@gddiergezondheid.nl.

Solliciteren

Stage lopen bij GD?

Details van deze vacature

Functie: Stagiair marketingcommunicatie
Afdeling:  Marketingsupport & Communicatie
Vanaf: Februari 2019
Duur: 3-6 maanden

Bekijk onze bedrijfsvideo

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.