Onderzoek

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Onderzoek

De afdeling Research en Development (R&D) richt zich op de ontwikkeling van nieuwe en het verbeteren van bestaande producten. De opgedane kennis vanuit het veld en laboratorium komt hierbij goed van pas. Voorop lopen in veterinaire diagnostiek is het belangrijkste speerpunt, zowel kwalitatief als op het gebied van kostenefficiëntie. Het team ondersteunt de diersectoren bij acquisitie en uitvoering van extern gefinancierd onderzoek, monitoring, het oplossen van problemen in de dienstverlening en het beantwoorden van vragen over producten en diensten.

De medewerkers van R&D zijn gespecialiseerd op het gebied van epidemiologie en statistiek, micro-organismen (bacteriën, parasieten, schimmels en virussen) en laboratoriumdiagnostiek in het kader van bacteriologie, (klinische) chemie, histologie, immunologie, moleculair biologie, parasitologie, toxicologie en virologie.

De afdeling Epidemiologie brengt statistische en epidemiologische kennis in bij de ontwikkeling van producten, monitoring van dierziekten en onderzoeksprojecten. Ook organiseren ze interne en externe cursussen over epidemiologie en statistiek.

Het R&D-laboratorium ontwikkelt en verbetert diagnostische bepalingen, test kwaliteit en bruikbaarheid van commercieel verkrijgbare bepalingen en toetst nieuwe ontwikkelingen op diagnostisch gebied.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.