(Senior) controller

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

(Senior) controller

Samen werken aan diergezondheid, in het belang van dier, dierhouder en samenleving. Dat is de missie waar we bij GD al meer dan honderd jaar voor staan. Ter ondersteuning van onze afdeling Finance & Control zijn wij op zoek naar een (Senior) controller (32-40 uur).

De functie

Je bent een sparring partner op bedrijfseconomisch vlak en adviseert over de financiële performance van de business. Daarnaast draag je bij aan de financiële rapportages, planning & control cyclus (o.a. budgettering en prognoses), administratieve organisatie, risicomanagement en projectencontrole. Deze afwisselende functie bevat elementen van business control en financial control. 

Deze functie bied je de mogelijkheid om je te ontwikkelen naar een seniorniveau, waarbij er bredere of meer inhoudelijke verantwoordelijkheid is, zoals de algehele coördinatie van de planning & control cyclus, verantwoordelijkheid voor tax en/of treasury in de brede zin of andere zwaardere dossiers.  

Wie zijn wij?

Royal GD is een onafhankelijk en marktgericht bedrijf. Met circa 500 medewerkers werken we elke dag aan de gezondheid van landbouwhuisdieren en gezelschapsdieren. Dit doen wij samen met dierhouders, dierenartspraktijken, overheden en het bedrijfsleven. We zijn onderdeel van de GD Group en actief op de Nederlandse en de internationale markt. In 2022 realiseerde GD Group een omzet van ruim 66 miljoen euro.

Ons state-of-the art veterinaire laboratorium in Deventer is wereldwijd gezien één van de modernste en grootste. Hier voeren we jaarlijks bijna 5 miljoen laboratoriumbepalingen uit. Onze teams van dierenartsen, specialisten en wetenschappers adviseren klanten, voeren de diergezondheidsmonitoring uit, doen praktijkgericht onderzoek en ontwikkelen programma’s en producten voor dierziektepreventie en –bestrijding.

De afdeling

De afdeling Finance & Control bestaat uit 20 enthousiaste en betrokken mensen. De afdeling draagt zorg voor de juiste verwerking van inkomende facturen van leveranciers (10.000 stuks) en uitgaande facturen aan GD klanten (240.000 stuks), inclusief de tijdige betaling ervan. Een belangrijk deel van het werk is het opstellen van financiële rapportages en coördinatie van begrotingen en prognoses. Wij leveren ondersteuning met verdere analyses, zodat met een helder inzicht de juiste besluiten kunnen worden genomen. Tevens heeft het Finance & Control team de verantwoordelijkheid voor de gehele GD producten- en dienstencatalogus, alsmede voor het up to date houden van ons klantdatasysteem.

We werken samen aan het behalen van onze resultaten en vinden daarbij een goede sfeer op de afdeling heel belangrijk. 

De ideale kandidaat

Je hebt ervaring met de planning & control cyclus, het opstellen van management informatie en het bespreken hiervan met de betreffende afdelingen. Je beschikt over tenminste vijf jaar relevante werkervaring binnen controlling. Je hebt kennis van een (financieel) administratieve organisatie en wil deze graag beheersen. ERP-systemen en rapportagesoftware zijn voor jou niet nieuw; wij werken met Microsoft Dynamics en BI. Je hebt een sterke affiniteit met MS Office software. 

Met jouw analytische en resultaatgerichte talenten draag jij bij aan het succes van de afdeling Finance & Control. Met gevoel voor de business en overtuigingskracht ben jij een goede sparring partner en lever je een bijdrage aan het realiseren van de bedrijfsdoelstellingen. 

Verder:

  • Heb je een HBO of academisch werk- en denkniveau (bedrijfseconomische richting)
  • Beheers je naast de Nederlandse taal ook het Engels in woord en geschrift
  • (H)erken je problemen en kom je snel met een oplossing

Wij bieden jou

Een leuke en afwisselende functie, die van groot belang is voor het realiseren van de doelstellingen van GD. Je salaris is afhankelijk van jouw ervaring. GD heeft een bedrijfseigen CAO en aanvullende regelingen. Wij bieden je een aantrekkelijk en breed pakket aan arbeidsvoorwaarden, zoals een vaste eindejaarsuitkering, 25 vakantiedagen en 11 adv-dagen, flexibele werktijden, mogelijkheid uitruilen van arbeidsvoorwaarden, bijdrage premie zorgverzekering en een prima pensioenregeling. 

Je krijgt ruimte om zelf initiatief te nemen. Het volgen van opleidingen en trainingen behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast hebben we een actieve personeelsvereniging die regelmatig leuke activiteiten organiseert. 

Enthousiast?

Herken je jezelf in dit profiel en ben je enthousiast over deze functie? Dan ontvangen wij graag jouw sollicitatie! Stuur ons jouw motivatie en cv uiterlijk 18 juni 2023 via ons sollicitatieformulier. 

Solliciteer nu

Heb je nog vragen over deze functie? Stel ze dan gerust aan Edgar van den Berg, CFO, telefoon 06 12 08 48 16 of e-mail e.vd.berg@gddiergezondheid.nl.

We houden de werving van ons personeel graag in eigen hand. 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.