Veterinair Patholoog

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

 • Windows
  Mac OS
 • Zoom in
 • Zoom uit
 • Zoom 100%
 • Muiswiel op / neer

Veterinair Patholoog

Samen werken aan diergezondheid, in het belang van dier, dierhouder en samenleving. Dat is de missie waar we bij GD al honderd jaar voor staan.

Royal GD is een onafhankelijk en marktgericht bedrijf. Met circa 500 medewerkers werken we elke dag aan de gezondheid van landbouwhuisdieren en gezelschapsdieren. Dit doen wij samen met dierhouders, dierenartspraktijken, overheden en het bedrijfsleven. GD, gevestigd in Deventer, is actief op de Nederlandse markt en onderneemt steeds vaker internationale activiteiten. In 2020 realiseerde GD een omzet van 80 miljoen euro.

De combinatie van diagnostiek en diergezondheidsexpertise is wat ons zo uniek maakt. Hiermee kunnen we producten en diensten aanbieden die niet alleen zorgen voor verbetering van de diergezondheid, maar ook voor de klant gemak en een goed rendement opleveren.

Pathologie vormt een belangrijk onderdeel van de diergezondheidsmonitoring die GD uitvoert in opdracht van overheid en bedrijfsleven, gericht op het verkrijgen van inzicht in de mate van voorkomen van (infectieuze) dierziekten en het signaleren van nieuwe of in Nederland onbekende aandoeningen. Daarnaast wordt pathologisch onderzoek verricht in het kader van contract research en diagnostische dienstverlening.

Ter versterking van onze groep pathologen zijn we zijn op zoek naar een

Veterinair patholoog  (40 uur)

Hij of zij zal worden gepositioneerd binnen de afdeling Pluimvee, maar zal naast pluimveepathologie ook zoogdierpathologie verrichten. De afdeling Pluimvee bestaat uit 18 medewerkers, waaronder 2 andere pathologen. De afdeling Pluimvee voert onderzoek uit en geeft advies aan pluimveehouders, dierenartspraktijken en diverse andere marktpartijen. De omzet wordt verkregen via de diergezondheidsmonitoring, laboratoriumwerkzaamheden en onderzoeksprojecten.

De functie

In de functie als veterinair patholoog zal je diersoort overschrijdend werken, met een focus op pluimveepathologie. Je voert pathologisch onderzoek (postmortaal, histologisch, cytologisch) uit in het kader van zowel de diergezondheidsmonitoring als onderzoeksprojecten. 

Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het verschaffen van advies en expertise over de uitgevoerde onderzoeken. Je signaleert trends en ondersteunt bij onderzoek en een vroegtijdige alarmering bij ziektecalamiteiten. Tevens draag je bij aan de ontwikkeling van (nieuwe) diagnostische technieken.

De ideale kandidaat:

 • Is dierenarts met als specialisatie veterinaire pathologie (ECVP/ACVP-board certified of board eligible, KNMvD-registratie)
 • Is bekwaam in postmortale koppeldiagnostiek bij pluimvee, of bereid zich daarin te verdiepen
 • Is nieuwsgierig en initiatiefrijk
 • Beschikt over goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden, zowel in het Engels als in het Nederlands
 • Is sociaal vaardig en van nature gericht op samenwerken

Ben je nog bezig met je specialisatie, maar wel geïnteresseerd in deze mooie functie? Ook dan word je nadrukkelijk uitgenodigd om te solliciteren!

Wat bieden we?

Naast een leuke baan en een marktconform salaris bieden wij je een aantrekkelijk en breed pakket aan arbeidsvoorwaarden. GD heeft een bedrijfseigen CAO en aanvullende regelingen. Het arbeidsvoorwaardenpakket bestaat onder andere uit een vaste eindejaarsuitkering, 25 vakantiedagen en 11 adv-dagen, flexibele werktijden, mogelijkheid uitruilen van arbeidsvoorwaarden, bijdrage premie zorgverzekering en een prima pensioenregeling.

Waar kom je te werken?

Voor de bijna 5 miljoen laboratoriumbepalingen die we per jaar uitvoeren, hebben we één van de grootste en modernste veterinaire laboratoriums ter wereld tot onze beschikking. Daarnaast beschikt GD over een team van dierenartsen, specialisten en wetenschappers. Zij voeren de diergezondheidsmonitoring uit, doen praktijkgericht onderzoek en ontwikkelen programma’s voor dierziektepreventie en –bestrijding. Samenwerken is voor ons vanzelfsprekend. GD is een bedrijf met een gezonde ambitie, waar je ruimte krijgt om initiatief te nemen.

Interesse?

Herken je jezelf in dit profiel en ben je enthousiast over deze functie? Via het sollicitatieformulier kun je jouw motivatie en curriculum vitae uiterlijk 31 januari 2022 uploaden.

Inhoudelijke vragen over de functie kunnen worden gesteld aan Marieke Augustijn, sectormanager Pluimvee, telefoonnummer 0570-660144. Voor meer informatie over GD verwijzen we je naar onze website.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.

 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.