Manager Laboratorium

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

 • Windows
  Mac OS
 • Zoom in
 • Zoom uit
 • Zoom 100%
 • Muiswiel op / neer

Manager Laboratorium

Samen werken aan diergezondheid, in het belang van dier, dierhouder en samenleving. Dat is de missie waar we bij GD al honderd jaar voor staan.

Royal GD is een onafhankelijk en marktgericht bedrijf. Met circa 500 medewerkers werken we elke dag aan de gezondheid van landbouwhuisdieren en gezelschapsdieren. Dit doen wij samen met dierhouders, dierenartspraktijken, overheden en het bedrijfsleven. GD, gevestigd in Deventer, is actief op de Nederlandse markt en onderneemt steeds vaker internationale activiteiten. In 2020 realiseerde GD een omzet van 80 miljoen euro.

De combinatie van diagnostiek en diergezondheidsexpertise is wat ons zo uniek maakt. Hiermee kunnen we producten en diensten aanbieden die niet alleen zorgen voor verbetering van de diergezondheid, maar ook voor de klant gemak en een goed rendement opleveren.

De afdeling

Het GD-laboratorium voert onderzoek uit in monsters ten behoeve van GD-producten en in het kader van georganiseerde programma’s, tweedelijns veterinaire gezondheidszorg en onderzoek voor derden. Binnen het laboratorium van GD werken ruim 100 medewerkers. Het Laboratorium kent diverse onderdelen: Immunologie, (Klinische) Chemie, Bacteriologie, Microbiologie, Lablogistiek, Productie Service Unit en Pathologie & Histologie. Binnen het laboratorium draagt men bij aan certificeringsactiviteiten, diagnostische en aanverwante activiteiten gericht op het onderzoeken van dierziektes, zowel voor individuele klanten als in het kader van wettelijke dierziekteprogramma’s. Kwaliteitsnormen, efficiency en snelheid, flexibiliteit en kostenbeheersing staan centraal.

 

In verband met aanstaande pensionering zijn we op zoek naar een ervaren

 

 

Manager Laboratorium (32 - 40 uur)

De functie

De Manager Laboratorium is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en realisatie van de beleidsmatige, operationele, financiële en personele doelstellingen van het laboratorium en toegewezen laboratorium onderdelen. Je rapporteert aan de Directeur Operations en maakt onderdeel uit van het Managementteam van GD. In deze functie geef je leiding aan de Afdelingshoofden van het laboratorium.

Resultaatgebieden

 • Het opstellen, realiseren en evalueren van het productiebeleid gericht op de kwaliteitsnormen, continue kostenbeheersing, informatiesystemen en operational excellence;
 • Het integraal aansturen van het laboratorium en de toegewezen laboratorium onderdelen;
 • Het, als lid van het Managementteam, mede voorbereiden en ontwikkelen van het (operations)beleid op basis van in- en externe ontwikkelingen;
 • Het behalen van de financiële doelstellingen door middel van het beheren en bewaken van budgetten en hierover rapporteren binnen de kaders van de planning en control cyclus.

De ideale kandidaat:

 • Heeft een HBO/Academisch niveau, bijvoorbeeld in bedrijfskundige richting;
 • Heeft kennis van managementtechnieken, organisatie-, personeels- en financieel beleid;
 • Heeft kennis van en affiniteit met laboratoriumprocessen en lab-informatiesystemen;
 • Heeft ervaring met procesoptimalisatie;
 • Kan uitstekend samenwerken, heeft een klantgerichte houding en beschikt over leidinggevende capaciteiten;
 • Is in staat effectief beleid te formuleren en heeft goede contactuele eigenschappen en overtuigingskracht.

Wat bieden we?

Naast een leuke baan en een marktconform salaris bieden wij je een aantrekkelijk en breed pakket aan arbeidsvoorwaarden. GD heeft een bedrijfseigen CAO en aanvullende regelingen. Het arbeidsvoorwaardenpakket bestaat onder andere uit een vaste eindejaarsuitkering, 25 vakantiedagen en 11 adv-dagen, flexibele werktijden, mogelijkheid uitruilen van arbeidsvoorwaarden, bijdrage premie zorgverzekering en een prima pensioenregeling.

Waar kom je te werken?

Voor de bijna 5 miljoen laboratoriumbepalingen die we per jaar uitvoeren, hebben we één van de grootste en modernste veterinaire laboratoriums ter wereld tot onze beschikking. Daarnaast beschikt GD over een team van dierenartsen, specialisten en wetenschappers. Zij voeren de diergezondheidsmonitoring uit, doen praktijkgericht onderzoek en ontwikkelen programma’s voor dierziektepreventie en –bestrijding. Samenwerken is voor ons vanzelfsprekend. GD is een bedrijf met een gezonde ambitie, waar je ruimte krijgt om initiatief te nemen.

Interesse?

Herken je jezelf in dit profiel en ben je enthousiast over deze functie? Via het sollicitatieformulier kun je jouw motivatie en curriculum vitae uiterlijk 28 november a.s. uploaden.

Inhoudelijke vragen over de functie kunnen worden gesteld aan Kris Van Malderen, Directeur Operations telefoonnummer 0570-660401. Voor meer informatie over GD verwijzen we je naar onze website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.