Histologisch Analist 40 uur

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

 • Windows
  Mac OS
 • Zoom in
 • Zoom uit
 • Zoom 100%
 • Muiswiel op / neer

Histologisch Analist 40 uur

Samen werken aan diergezondheid, in het belang van dier, dierhouder en samenleving. Dat is de missie waar we bij GD al honderd jaar voor staan.

Royal GD is een onafhankelijk en marktgericht bedrijf. Met circa 500 medewerkers werken we elke dag aan de gezondheid van landbouwhuisdieren en gezelschapsdieren. Dit doen wij samen met dierhouders, dierenartspraktijken, overheden en het bedrijfsleven. GD, gevestigd in Deventer, is actief op de Nederlandse markt en onderneemt steeds vaker internationale activiteiten. In 2020 realiseerde GD een omzet van 80 miljoen euro.

De combinatie van diagnostiek en diergezondheidsexpertise is wat ons zo uniek maakt. Hiermee kunnen we producten en diensten aanbieden die niet alleen zorgen voor verbetering van de diergezondheid, maar ook voor de klant gemak en een goed rendement opleveren.

De afdeling

Het histologie laboratorium maakt onderdeel uit van de afdeling Pathologie & Histologie.

De Pathologie bestaat uit een groot modern sectiecomplex waar onderzoek wordt verricht op hoofdzakelijk landbouwhuisdieren. Het histologisch laboratorium is verantwoordelijk voor de uitvoering van een groot aantal histologische technieken op weefsels afkomstig uit de sectiezaal en ook op monsters van gezelschapsdieren afkomstig van dierenartspraktijken. De afdeling histologie vormt een belangrijke schakel tussen sectiezaal en de veterinair pathologen. Het team bestaat 6 medewerkers die rapporteren aan het afdelingshoofd.

In verband met vervanging van de huidige Analist zoeken we voor deze afdeling een enthousiaste

 

 

Histologisch Analist 40 uur (32 tot 36 uur bespreekbaar)

 

 

De functie

In deze functie voer je zelfstandig routinematige en niet-routinematige bepalingen (uitsnijden, inbedden, snijden en kleuren van weefselcoupes, immunohistochemie en verwerking cytologie)  uit. Je draagt bij aan het verbeteren van bestaande en het invoeren van nieuwe bepalingen. Je neemt het voortouw in het bewaken en bevorderen van de kwaliteit, in afstemming met de 1e analist, de R&D analist en het afdelingshoofd. Daarnaast behoort het verrichten van onderhoudswerkzaamheden aan apparatuur tot je takenpakket en ben je bereid om in voorkomende gevallen bij te springen in de sectiezaal.

 

De ideale kandidaat:

 • Beschikt over HLO werk- en denkniveau en minimaal een MLO diploma histologie.
 • Is een Biomedisch analist met differentiatie cytologie-histologie/pathologie.
 • Heeft meerdere jaren ervaring binnen een histologisch laboratorium.
 • Heeft ervaring met het uitvoeren van immunohistochemische kleuringen.
 • Is bereid om in voorkomende gevallen bij te springen in de sectiezaal
 • Is een teamplayer en kan ook zelfstandig werken.

 

Wat bieden we?

Naast een leuke baan en een marktconform salaris bieden wij je een aantrekkelijk en breed pakket aan arbeidsvoorwaarden. GD heeft een bedrijfseigen CAO en aanvullende regelingen. Het arbeidsvoorwaardenpakket bestaat onder andere uit een vaste eindejaarsuitkering, 25 vakantiedagen en 11 adv-dagen, flexibele werktijden, mogelijkheid uitruilen van arbeidsvoorwaarden, bijdrage premie zorgverzekering en een prima pensioenregeling.

 

Waar kom je te werken?

Voor de bijna 5 miljoen laboratoriumbepalingen die we per jaar uitvoeren, hebben we één van de grootste en modernste veterinaire laboratoriums ter wereld tot onze beschikking. Daarnaast beschikt GD over een team van dierenartsen, specialisten en wetenschappers. Zij voeren de diergezondheidsmonitoring uit, doen praktijkgericht onderzoek en ontwikkelen programma’s voor dierziektepreventie en –bestrijding. Samenwerken is voor ons vanzelfsprekend. GD is een bedrijf met een gezonde ambitie, waar je ruimte krijgt om initiatief te nemen.

 

Interesse?

Herken je jezelf in dit profiel en ben je enthousiast over deze functie? Via het sollicitatieformulier kun je jouw motivatie en curriculum vitae uiterlijk 24 oktober 2021 uploaden.

Inhoudelijke vragen over de functie kunnen worden gesteld aan John Fundter, Afdelingshoofd, telefoonnummer 0570-660250. Voor meer informatie over GD verwijzen we je naar onze website.

Een assessment en/of persoonlijke profielanalyse kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.