Technisch Architect

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

 • Windows
  Mac OS
 • Zoom in
 • Zoom uit
 • Zoom 100%
 • Muiswiel op / neer

Technisch Architect

Samen werken aan diergezondheid, in het belang van dier, dierhouder en samenleving. Dat is de missie waar we bij GD al honderd jaar voor staan.

Royal GD is een onafhankelijk en marktgericht bedrijf. Met circa 500 medewerkers werken we elke dag aan de gezondheid van landbouwhuisdieren en gezelschapsdieren. Dit doen wij samen met dierhouders, dierenartspraktijken, overheden en het bedrijfsleven. GD, gevestigd in Deventer, is actief op de Nederlandse markt en onderneemt steeds vaker internationale activiteiten. In 2020 realiseerde GD een omzet van 80 miljoen euro.

De combinatie van diagnostiek en diergezondheidsexpertise is wat ons zo uniek maakt. Hiermee kunnen we producten en diensten aanbieden die niet alleen zorgen voor verbetering van de diergezondheid, maar ook voor de klant gemak en een goed rendement opleveren.

De afdeling

De afdeling ICT (ca. 30 medewerkers) is verantwoordelijk voor het inrichten, optimaliseren en ondersteunen van de informatievoorziening binnen GD. Ter versterking van onze afdeling ICT zijn wij op zoek naar een enthousiaste en ervaren Technisch Architect  (32 - 40 uur)


De functie

In deze functie vertaal je strategie in uitgangspunten (principes) en eisen voor systemen op basis van de referentie architectuur. Je stelt project start architecturen op en begeleidt de implementatie. Je bent in staat om de brug te slaan tussen business wensen en de technologische invulling daarvan en werkt vanuit de afdeling ICT nauw samen met de ICT collega’s in DevOps-teams, infrastructuur specialisten, business teams en IT-leveranciers.

Resultaatgebieden:

 • Het opstellen van architectuur standaarden en beleid. Vertaalt strategie in uitgangspunten (principes) en eisen voor systemen op basis van de referentie architectuur, draagt de technische architectuur uit aan de interne belanghebbenden en de externe leveranciers en vertaalt business-vragen en architectuurdoelstellingen naar de veranderingen in het IT landschap op zowel applicatie-, technisch- als infrastructuurgebied. Neemt initiatief om binnen het domein de langere termijn uit te werken en adviseert het ICT management daarover.
 • Geeft uitvoering aan architectuur standaarden en richtlijnen. Ziet toe op een correcte interpretatie en uitvoering van architectuurstandaarden en richtlijnen binnen de organisatie en brengt architectuurkennis en ervaring over op collega’s, inspireert hen en coacht collega’s naar een hoger niveau.
 • Geeft richting aan diverse teams en leveranciers m.b.v. project start architecturen en ziet toe op de implementatie. Draagt actief bij aan projecten en is enerzijds in staat bij te sturen (top down) in de implementatie en anderzijds om de project start architectuur en referentie architectuur aan te passen als de praktijk daarom vraagt (bottom up).

De ideale kandidaat:

 • Heeft een WO werk- en denkniveau, ICT-gerelateerd;
 • Heeft ervaring met samenwerking in een architectuurteam en het (door)ontwikkelen van een architectuur-visie en beleid (kennis en ervaring met ArchiMate is een pré);
 • Heeft ervaring met het oplossen van complexe IT-vraagstukken in multidisciplinair verband;
 • Heeft uitgebreide kennis en ervaring met software- en systeemarchitectuur en ontwerp;
 • Heeft kennis van moderne IT-concepten en omgevingen zoals cloud-omgevingen, AI en event driven architecturen;
 • Is zowel mondeling als schriftelijk communicatief vaardig;
 • Heeft gedegen kennis van moderne software ontwikkeling (Agile), test- en deployment-methoden, gebruik van softwarecontainers, CI/CD tooling en complexe infrastructuren;
 • Denkt in oplossingen en is creatief;
 • Is gewend om in een dynamische omgeving te werken, met parallelle projecten, veranderende omstandigheden en wijzigende prioriteiten;
 • Voert de werkzaamheden zelfstandig uit en is in staat om onder tijdsdruk te werken.

Wat bieden we?

Naast een leuke baan en een marktconform salaris bieden wij je een aantrekkelijk en breed pakket aan arbeidsvoorwaarden. GD heeft een bedrijfseigen CAO en aanvullende regelingen. Het arbeidsvoorwaardenpakket bestaat onder andere uit een vaste eindejaarsuitkering, 25 vakantiedagen en 11 adv-dagen, flexibele werktijden, mogelijkheid uitruilen van arbeidsvoorwaarden, bijdrage premie zorgverzekering en een prima pensioenregeling.


Waar kom je te werken?

Voor de bijna 5 miljoen laboratoriumbepalingen die we per jaar uitvoeren, hebben we één van de grootste en modernste veterinaire laboratoriums ter wereld tot onze beschikking. Daarnaast beschikt GD over een team van dierenartsen, specialisten en wetenschappers. Zij voeren de diergezondheidsmonitoring uit, doen praktijkgericht onderzoek en ontwikkelen programma’s voor dierziektepreventie en –bestrijding. Samenwerken is voor ons vanzelfsprekend. GD is een bedrijf met een gezonde ambitie, waar je ruimte krijgt om initiatief te nemen.


Interesse?

Herken je jezelf in dit profiel en ben je enthousiast over deze functie? Via het sollicitatieformulier kun je jouw motivatie en curriculum vitae uiterlijk 28 februari uploaden.

Inhoudelijke vragen over de functie kunnen worden gesteld aan Maarten Kruithof, Manager ICT, telefoonnummer 0570-660288. Voor meer informatie over GD verwijzen we je naar onze website. 

Een assessment en/of persoonlijke profielanalyse kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.

Solliciteren


GD'er aan het woord

"Bij GD kom je terecht in een uitdagend en complex IT-landschap", vertelt Leyla Yanbeyi, Informatie Analist B. In deze video legt zij uit waarom dit zo is, wat GD als werkgever uniek maakt en wat haar functie inhoudt.

Bekijk de video fullscreen.

 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.