Afdelingshoofd Immunologie

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

 • Windows
  Mac OS
 • Zoom in
 • Zoom uit
 • Zoom 100%
 • Muiswiel op / neer

Afdelingshoofd Immunologie

Samen werken aan diergezondheid, in het belang van dier, dierhouder en samenleving. Dat is de missie waar we bij GD al honderd jaar voor staan.

Royal GD is een onafhankelijk en marktgericht bedrijf. Met circa 500 medewerkers werken we elke dag aan de gezondheid van landbouwhuisdieren en gezelschapsdieren. Dit doen wij samen met dierhouders, dierenartspraktijken, overheden en het bedrijfsleven. GD, gevestigd in Deventer, is actief op de Nederlandse markt en onderneemt steeds vaker internationale activiteiten. In 2020 realiseerde GD een omzet van 80 miljoen euro.

De combinatie van diagnostiek en diergezondheidsexpertise is wat ons zo uniek maakt. Hiermee kunnen we producten en diensten aanbieden die niet alleen zorgen voor verbetering van de diergezondheid, maar ook voor de klant gemak en een goed rendement opleveren.

De afdeling

Het GD-laboratorium voert onderzoek uit in monsters en kadavers ten behoeve van GD-producten en in het kader van georganiseerde programma’s, tweedelijns veterinaire gezondheidszorg en onderzoek voor derden. Het laboratorium kent 5 afdelingen te weten: Immunologie, Bacteriologie, Microbiologie, Pathologie & Histologie en Lablogistiek. 

Het laboratorium test op jaarbasis zo’n 5 miljoen bepalingen waarvan er 3,8 miljoen door de afdeling Immunologie onderzocht worden. Deze worden met name m.b.v. Elisa technieken onderzocht. Belangrijk speerpunt binnen deze afdeling is om zoveel mogelijk processen te automatiseren/robotiseren resp. het toepassen van de LEAN-principes.

In verband met interne verschuivingen zoeken we voor de afdeling Immunologie een enthousiast en ervaren  Afdelingshoofd Immunologie (40 uur)


De functie

In deze uitdagende functie ben je verantwoordelijke voor de aansturing van het team analisten van de afdeling immunologie en ben je verantwoordelijk voor het realiseren van de afdelingsdoelstellingen door het ontwikkelen en uitvoeren van het afdelingsbeleid en het waarborgen van continue procesinnovatie. 


Resultaatgebieden

 • Totstandkoming en uitvoering van het operationele beleid (op basis van OE) van de afdeling
 • Resultaatgericht leidinggeven aan de medewerkers van de afdeling (ongeveer 30 medewerkers)
 • Een efficiënte, tijdige en kwalitatief verantwoorde productie van valide uitslagen van de laboratoriumdiagnostiek, blijvend geborgd middels ISO17025
 • In samenwerking met collega-afdelingshoofden vaststellen en uitvoeren van het laboratoriumbrede beleid t.a.v. werkwijze, faciliteiten, veiligheid, Kwaliteit, Arbo en Milieu
 • Het stimuleren, bevorderen en faciliteren van continue procesverbetering                                               
 • Goede samenwerking met o.a. de marktteams van de GD enerzijds en de sectoren en ondersteunende afdelingen anderzijds. 

De ideale kandidaat:

 • Heeft HBO/academisch werk- en denkniveau
 • Heeft bedrijfskundige kennis en ervaring
 • Heeft minimaal 3 jaar leidinggevende ervaring, bij voorkeur in een (geautomatiseerde) laboratoriumomgeving
 • Heeft kennis en ervaring op het gebied van immunologie
 • Is communicatief vaardig, is een verbinder en stimuleert samenwerking
 • Is organisatiesensitief, en heeft een resultaat- en klantgerichte houding
 • Beheerst de Engelse taal zowel mondeling als schriftelijk

Wat bieden we?

Naast een leuke baan en een marktconform salaris bieden wij je een aantrekkelijk en breed pakket aan arbeidsvoorwaarden. GD heeft een bedrijfseigen CAO en aanvullende regelingen. Het arbeidsvoorwaardenpakket bestaat onder andere uit een vaste eindejaarsuitkering, 25 vakantiedagen en 11 adv-dagen, flexibele werktijden, mogelijkheid uitruilen van arbeidsvoorwaarden, bijdrage premie zorgverzekering en een prima pensioenregeling.

Waar kom je te werken?

Voor de bijna 5 miljoen laboratoriumbepalingen die we per jaar uitvoeren, hebben we één van de grootste en modernste veterinaire laboratoriums ter wereld tot onze beschikking. Daarnaast beschikt GD over een team van dierenartsen, specialisten en wetenschappers. Zij voeren de diergezondheidsmonitoring uit, doen praktijkgericht onderzoek en ontwikkelen programma’s voor dierziektepreventie en –bestrijding. Samenwerken is voor ons vanzelfsprekend. GD is een bedrijf met een gezonde ambitie, waar je ruimte krijgt om initiatief te nemen.

Interesse?

Herken je jezelf in dit profiel en ben je enthousiast over deze functie? Via het sollicitatieformulier kun je jouw motivatie en curriculum vitae uiterlijk 20 oktober a.s. uploaden.

Inhoudelijke vragen over de functie kunnen worden gesteld aan Gijs Lagerweij, Manager laboratorium telefoonnummer 0570-660260. Voor meer informatie over GD verwijzen we je naar onze website

Een assessment en/of persoonlijke profielanalyse kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.
 

GD'ers aan het woord

In deze video vertelt Rowann Jansen, werkzaam als eerste analist op de afdeling bacteriologie, over haar werk bij GD.

Bekijk de video fullscreen.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.