Dierenarts Rundvee

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

 • Windows
  Mac OS
 • Zoom in
 • Zoom uit
 • Zoom 100%
 • Muiswiel op / neer

Dierenarts Rundvee

Samen werken aan diergezondheid, in het belang van dier, dierhouder en samenleving. Dat is de missie waar we bij GD al honderd jaar voor staan. Royal GD is een onafhankelijk en marktgericht bedrijf. Met circa 500 medewerkers werken we elke dag aan de gezondheid van landbouwhuisdieren, paarden en gezelschapsdieren. Dit doen wij samen met dierhouders, dierenartspraktijken, overheden en het bedrijfsleven. GD, gevestigd in Deventer, is actief op de Nederlandse markt en onderneemt steeds vaker internationale activiteiten. In 2020 realiseerde GD een omzet van 80 miljoen euro.

De combinatie van diagnostiek, R&D en diergezondheidsexpertise is wat ons zo uniek maakt. Hiermee kunnen we producten en diensten aanbieden die niet alleen zorgen voor verbetering van de diergezondheid, maar ook voor de klant gemak en een goed rendement opleveren.

 

De afdeling

Bij de sector Rund werken ongeveer 50 medewerkers. Zij vermarkten producten en diensten aan rundveehouders, dierenartspraktijken en diverse andere marktpartijen. Een andere belangrijke taak is het monitoren van dierziekten (GD Veekijker). Binnen de sector zijn 15 rundveedierenartsen werkzaam die samen verantwoordelijk zijn voor het actief ontwikkelen, toepasbaar maken en (inter)nationaal uitdragen van kennis op het gebied van diergezondheid. Ter aanvulling van deze enthousiaste groep rundveedierenartsen, meer specifiek het Team Infectieziekten, zijn we op zoek naar een bevlogen en gedreven:

Dierenarts Rundvee (40 uur)

 

Kerntaken van de functie

 • bijdragen aan de praktische uitvoering van de dierziekteprogramma’s infectieziekten rund, met name BVD en IBR;
 • ontwikkelen, ondersteunen en evalueren van producten en dierziekteprogramma’s;
 • initiëren, uitvoeren en begeleiden van projecten en praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek;
 • het nationaal en internationaal verzorgen van wetenschappelijke en praktijkgerichte lezingen om kennis over te dragen aan veehouders, dierenartsen en anderen werkzaam in de rundveesector;
 • adviseren van dierenartsen en veehouders op het gebied van diergezondheid ter ondersteuning van de infectieziekte programma’s of via de GD Veekijker;
 • signaleren van trends en kansen voor GD binnen de sector.

De ideale kandidaat

De ideale kandidaat heeft hart voor veehouder en dierenarts en een goed beeld van de ontwikkelingen in de rundveesector met enkele jaren relevante werk- en/of onderzoekservaring. In deze functie word je geacht gericht en onderbouwd veterinair advies te kunnen geven, waarbij je gevoel hebt voor de balans tussen het beleidsmatige kader, de veterinair inhoudelijke impact én de praktijk rondom de dierziekteprogramma’s IBR en BVD. Ook ben je in staat relevante signalen uit het veld op te vangen, te combineren en te interpreteren. Je bent marktgericht, innovatief en creëert kansen in een uitdagende en veranderende veterinaire markt.

Ben je doelgericht, collegiaal en communicatief vaardig en in staat om in een dynamische organisatie een gezamenlijk resultaat te behalen? Dan nodigen wij je nadrukkelijk uit te solliciteren.

 

Wat bieden we?

Naast een leuke baan en een marktconform salaris bieden wij je een aantrekkelijk en breed pakket aan arbeidsvoorwaarden. GD heeft een bedrijfseigen CAO en aanvullende regelingen. Het arbeidsvoorwaardenpakket bestaat onder andere uit een vaste eindejaarsuitkering, 25 vakantiedagen en 11 adv-dagen, flexibele werktijden, mogelijkheid uitruilen van arbeidsvoorwaarden, bijdrage premie zorgverzekering en een prima pensioenregeling.

 

Waar kom je te werken?

Voor de bijna 5 miljoen laboratoriumbepalingen die we per jaar uitvoeren, hebben we één van de grootste en modernste veterinaire laboratoriums ter wereld tot onze beschikking. Daarnaast beschikt GD over een team van dierenartsen, specialisten en wetenschappers. Zij voeren de diergezondheidsmonitoring uit, doen praktijkgericht onderzoek en ontwikkelen programma’s voor dierziektepreventie en –bestrijding. Samenwerken is voor ons vanzelfsprekend. GD is een bedrijf met een gezonde ambitie, waar je ruimte krijgt om initiatief te nemen.

 

Interesse?

Herken je jezelf in dit profiel en ben je enthousiast over deze functie? Via het sollicitatieformulier kun je jouw motivatie en curriculum vitae uiterlijk 19 april 2021 uploaden. Inhoudelijke vragen over de functie kunnen worden gesteld aan Christian Scherpenzeel, Hoofd dierenartsen, tel. 0570-660493 of 06-12799320.

Solliciteren

Een assessment en/of persoonlijke profielanalyse kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.

GD'er aan het woord

In deze video vertelt Frederik Waldeck, werkzaam als dierenarts voor de afdeling rund, over zijn werk bij GD.

Bekijk de video fullscreen.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.