Veedrinkwater Smakelijkheid

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer
DAP Contact. Voor dierenartsen

De smakelijkheid van water wordt (in volgorde van belangrijkheid) beïnvloed door: ijzer, zouten, organische stof. Meestal is smakelijkheid een relatief begrip. Dieren die eenmaal aan bepaald water zijn gewend, zullen dit water meestal lekker gaan vinden. Dit geldt natuurlijk als de gehalten binnen de grenswaarden liggen. Snelle verandering van ijzer en/of zouten (nitraat, ammonium, natrium/chloride, calcium) kan een verlaging van wateropname tot gevolg hebben.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.