Hygiënecheck: inzicht op drie cruciale punten

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer
DAP Contact. Voor dierenartsen

Diersoorten

Hygiënecheck: inzicht op drie cruciale punten

14-6-2022: 

Bij het streven naar een optimale jongvee-opfok is een focus op het verlagen van risico’s essentieel. Iedere veehouder weet dat kalveren zonder weerstand geboren worden en dat het risico op ziekte groter is als een kalf opgevangen wordt in een vieze omgeving met een hoge infectiedruk.

Goed biestmanagement helpt om kalveren weerbaar te maken voor uitdagingen vanuit de omgeving. Schoon werken tijdens het opvangen en verstrekken van biest is daarbij essentieel. Een goede hygiëne rond het afkalven en de eerste opvang van het kalf heeft een positief effect op het verlagen van de infectiedruk en houdt het risico op ziekte beter controleerbaar.

Nieuw: de Hygiënecheck Kalf

Om meer inzicht te krijgen in de hoogte van de infectiedruk rondom de kalveren en de effectiviteit van de gebruikte schoonmaakprotocollen bij uw veehouders biedt GD binnenkort de 'Hygiënecheck Kalf' aan. De hygiënecheck geeft inzicht in de hygiëne op drie cruciale punten: de kalverbox, de melkverstrekker en de biest en is te gebruiken als preventieve tool voor de inrichting van een optimaal jongveemanagement op een mekveebedrijf of te gebruiken om de oorzaak van bijvoorbeeld diarreeproblemen te achterhalen. Het benodigde monsternamepakket is binnenkort te bestellen via onze webshop. 

Meer informatie over de Hygiënecheck

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.