Voortaan vaste vergoeding monstername monitoring Brucella abortus, blauwtong en Brucella melitensis

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer
DAP Contact. Voor dierenartsen

Diersoorten

Voortaan vaste vergoeding monstername monitoring Brucella abortus, blauwtong en Brucella melitensis

5-4-2022: 

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft, in afstemming met de KNMvD en CPD, voor 2022 de uitbetalingstarieven voor dierenartsen voor monstername in het kader van monitoring Brucella abortus, blauwtong en Brucella melitensis, aangepast. Door deze wijziging is het per 1 januari 2022 niet meer nodig om in VeeOnline een declaratieformulier in te vullen. De declaratie wordt standaard uitbetaald als u bij het inschrijven het projectnummer selecteert, voor Brucella melitensis is dit: 2080064 Brucella melitensis.

Monitoring

Nederland is officieel vrij verklaard van Brucella abortus, Brucella Melitensis en blauwtong, maar de monitoring op deze dierziekten blijft van belang. Royal GD voert deze monitoring uit in opdracht van LNV en besteedt de werkzaamheden voor monstername uit aan de dierenarts van de betreffende veehouder. GD betaalt de dierenarts op basis van de door LNV vastgestelde tarieven en declareert deze kosten vervolgens bij het Diergezondheidsfonds (DGF).

Vaste vergoeding

Per 1 januari 2022 ontvangt u, op basis van afspraken tussen het ministerie van LNV, de KNMvD en CPD, een vaste vergoeding per getapt bedrijf:

  • Brucella abortus en blauwtong (per monster): 68,80 euro (excl. BTW)
  • Brucella melitensis (per koppel): 127,41 euro (excl. BTW)

Deze vergoeding is gebaseerd op de CAO dierenartspraktijken en inclusief arbeid, voorrijkosten, monstername, verzendkosten en materiaalkosten. Voor monitoring op Brucella abortus en blauwtong geldt een standaardtijd van 20 minuten per monster, voor Brucella melitensis 45 minuten per koppel. LNV geeft aan dat hierbij geen uitzonderingen mogelijk zijn.

VeeOnline

Met invoering van deze nieuwe werkwijze is het niet meer nodig om in VeeOnline een declaratieformulier in te vullen. Als de monsters op de juiste wijze worden ingeschreven, dus op het projectnummer, wordt de vergoeding automatisch verwerkt en uitbetaald.

Handleiding

Lees hier het bericht van KNMvD.


   Tarief 2021  Tarief 2022
Uurtarief monitoring/verdenking  € 119,04  € 127,71 
Voorrijkosten monitoring/verdenking € 20,75 € 21,28
Vergoeding verzenden monster monitoring
€ 4,50 € 4,50
Vergoeding materiaalkosten monitoring
€ 0,45 € 0,45 
Uurtarief bestrijding
€ 123,48 € 127,71 
Reistijd (als >2 uur retour)
bestrijding
€ 123,48 € 127,71
24 uur quarantaine bestrijding  - € 342,56 
Km-vergoeding
bestrijding
€ 0,29 € 0,30

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.