Rundertuberculose in Belgie

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer
DAP Contact. Voor dierenartsen

Diersoorten

Rundertuberculose in Belgie

11-4-2018: 

Diergezondheid Vlaanderen (DGZ) meldt vandaag dat er op een melkveebedrijf in Belgisch Limburg een haard van rundertuberculose (runder-tbc) is bevestigd. Het bedrijf telt 151 runderen.

De haard werd ontdekt bij een staltuberculinatie in het kader van de winterscreening van 2017-2018. Ruim 30% van de dieren reageerde in de tuberculinatie test. Alle dieren van het bedrijf zullen geruimd worden. 

Het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV, de Belgische NVWA) neemt alle nodige maatregelen om verdere verspreiding van de ziekte te voorkomen. Zo werden er, over een periode van tien jaar, 23 contactbedrijven van het getroffen bedrijf in kaart gebracht, waaronder een bedrijf met een haard in 2017 dat in het verleden een rund kocht van dit getroffen bedrijf. Lees het volledige bericht

Meer informatie over rundertuberculose

Dit geval van rundertuberculose in België onderstreept opnieuw het belang van een gesloten bedrijfsvoering. Bij elke aanvoer is er immers een risico op insleep van dierziekten. Meer informatie over het aanvoeren van dieren leest u in het onderstaande artikel uit Herkauwer 86 (november 2016).

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.