Rundertuberculose(TBC), twee gevallen in Nederland

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer
DAP Contact. Voor dierenartsen

Diersoorten

Rundertuberculose(TBC), twee gevallen in Nederland

25-2-2013:  In Nederland vindt de bewaking op rundertbc plaats door visuele controle in het slachthuis. In het vierde kwartaal van 2012 zijn bij deze controles twee verdenkingen vastgesteld. In beide gevallen is de diagnose op het Centraal Veterinair Instituut (CVI) met een pcr-test bevestigd (bewijzend bacteriologisch onderzoek staat nog in; kweek duurt 3 maanden). De betreffende runderen waren aangevoerd uit België. Eén dier had negen maanden op een Nederlands zoogkoeienbedrijf gestaan en daar alle aanwezige andere runderen besmet, die daarop zijn geruimd. Door de Nederlandse Chief Veterinary Officer (CVO) zijn de bevoegde Belgische instanties attent gemaakt op de in hun land voorkomende besmettingen en vindt in België uitgebreid onderzoek plaats. Het Belgische Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen heeft inmiddels twee besmette bedrijven gemeld (link naar www.favv.be). De door de NVWA uitgevoerde traceringsonderzoeken in Nederland lopen nog.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.