Symposium voor dierenartsen ‘Samen gezond naar de toekomst’

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

 • Windows
  Mac OS
 • Zoom in
 • Zoom uit
 • Zoom 100%
 • Muiswiel op / neer

De diergezondheidsmonitoring in de huidige vorm bestaat in 2022 twintig jaar. Eén van de succesfactoren is dat de monitoring deel uitmaakt van de solide veterinaire infrastructuur in ons land. De signalen die we via u ontvangen uit het veld spelen daarbij een belangrijke rol.

Uw bijdrage is dus onmisbaar! Door deze monitoring kunnen we al 20 jaar diergezondheidsproblemen vroegtijdig vaststellen en snel ingrijpen om uitbraken te voorkomen of beperken. Voldoende reden dus om stil te staan bij dit jubileum en deze samenwerking.

Symposium ‘Samen gezond naar de toekomst’

Daarom nodigen wij u graag uit voor ons symposium voor dierenartsen op donderdag 1 december 2022 in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Het symposium staat in het teken van ‘Samen gezond naar de toekomst’. We hebben een aantal inspirerende sprekers op het programma staan en u kunt diersoortspecifieke sessies volgen. Zo gaat u niet alleen met nieuwe ideeën maar ook met praktische handvatten naar huis. Deelname aan het symposium is gratis.

Programma

14.00 uur: Ontvangst
14.30 uur: Opening door Kees Oomen, voorzitter van de begeleidingscomissies monitoring
14.45 uur: Intervisiebijeenkomsten monitoring rundvee, varkens, pluimvee en kleine herkauwers
16.15 uur: Pauze en uitreiking Anne Veenbaas penning
16.45 uur: Mystery event
18.15 uur: Terugblik op 20 jaar monitoring en visie op de rol van de dierenarts in de toekomst met: Wim Pelgrim (Chief Veterinary Officer LNV), Jeannette van de Ven (Portefeuillehouder Gezonde Dieren LTO) en Gerdien van Schaik (veterinair epidemioloog GD en hoogleraar monitoring gezondheid landbouwhuisdieren UU)
19.15 uur: Borrel met aansluitend ‘walking dinner’
21.00 uur: Afsluiting 

Onderwerpen intervisiebijeenkomsten 

Rund:

 • Casus rund met huidbulten
 • Casuïstiek pathologie met beeldmateriaal
 • Actualiteiten uit de monitoring

Varken:

 • Clusteranalyse Veekijkerteam: opsporen uitbraken (on)bekende aandoeningen en het volgen van trends (Online Monitor);
 • Nieuwe moleculaire diagnostiek en toepassingen voor detectie en typering van infectieziekten bij varkens.

Pluimvee:

 • Typisch monitoring: moleculaire technieken in veterinaire pluimveediagnostiek, praktische toepassingen en gebruik in de monitoring

Kleine Herkauwers:

 • Monitoring kleine herkauwers: Past, Present and Future

Vragen?

Heeft u vragen? Neem dan contact op met Daphne Marsman via monitoring@gddiergezondheid.nl

Aanmelden

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.