Stap 8. Proberen de oorzaak vast te stellen aan de hand van alle beschikbare gegevens

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Stap 8. Proberen de oorzaak vast te stellen aan de hand van alle beschikbare gegevens

Zodra alle beschikbare resultaten van laboratoriumonderzoek gecombineerd worden met de overige verzamelde gegevens, kan in een redelijk aantal gevallen een (waarschijnlijke) oorzaak worden vastgesteld. Dit vereist een nauwe samenwerking tussen veehouder, dierenarts en het laboratorium. De dierenarts is de spil in dit proces, hij is bij uitstek de persoon om alle informatie te combineren en te interpreteren.

Niet in alle gevallen kan er een oorzaak van verwerpen worden vastgesteld. Bij een aanhoudend verwerpersprobleem, waarbij meer diagnostisch materiaal beschikbaar komt, is te verwachten dat vaker een oorzaak kan worden vastgesteld.

Verder naar stap 9


Terug naar de Protocollaire aanpak van een verwerpersprobleem

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.