Stap 10. Monitoring en evaluatie en indien nodig plan van aanpak bijstellen

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Stap 10. Monitoring en evaluatie en indien nodig plan van aanpak bijstellen

Belangrijk is om alle relevante gegevens te noteren. Niet alleen de verwerpers, maar ook doodgeboorten, percentage runderen dat aan de nageboorte blijft staan, baarmoederontstekingen, drachtigheid na eerste inseminatie, onregelmatige terugkomers (mogelijk  embryonale sterfte). Ook overige ziekteverschijnselen die zouden kunnen duiden op het circuleren van een infectieuze aandoening zijn van belang, bijvoorbeeld diarree.Afhankelijk van de (vermoedelijke) oorzaak van het verwerpersprobleem is na enige tijd (kwartaal, half jaar) een evaluatie op zijn plaats. Op basis van de nieuwe bevindingen, kan het plan van aanpak worden aangepast of nadere diagnostiek worden overwogen.


Terug naar de Protocollaire aanpak van een verwerpersprobleem

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.