Uit de monitoring: Streptokokken

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Uit de monitoring: Streptokokken

30-1-2024: 

In de Online Monitor kan men de aanwezigheid, maar ook de afwezigheid van gezondheidsklachten registreren. Bij de meldingen van aanwezige gezondheidsklachten is infectie met streptokokken de meeste gemelde waarschijnlijkheidsdiagnose. Streptokokken worden zelfs verdacht als veroorzaker bij gemiddeld 20 procent van de gemelde gezondheidsklachten. De symptomen die gezien worden op bedrijven zijn zeer uiteenlopend; Fietsbewegingen, nystagmus, te hoge uitval, gewrichtsontstekingen en kreupelheid, maar ook hoesten en longontsteking worden vaak gerapporteerd als gevolg van infectie met streptokokken. In onderstaand figuur is zichtbaar hoeveel procent van de meldingen van streptokokken van toepassing is op welk orgaansysteem. Bij gespeende biggen ligt het percentage klachten waarbij streptokokken als waarschijnlijkheidsdiagnose wordt gemeld zelfs op 82 procent! Het percentage klachten waarbij aan infectie met streptokokken gedacht wordt, verschilt dus per symptoom en leeftijdscategorie. 

GD - Meldingen Streptokokken

Meldingen van streptokokken als waarschijnlijkheidsdiagnose van gezondheidsklachten in de Online Monitor (periode eerste kwartaal van 2023)

 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.