Check bij opstallen de mineralenvoorziening van je runderen

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Check bij opstallen de mineralenvoorziening van je runderen

2-10-2023: 

Voor veel veehouders is het moment van opstallen aangebroken. Als jongvee en/of koeien buiten lopen, is het belangrijk de groei, gezondheid en conditie in de gaten te houden. 

Op welke manier is er aandacht geweest voor de mineralen- en vitaminenvoorziening tijdens de weideperiode? Kunnen er mogelijk tekorten zijn?  Een slechte conditie en dof haarkleed zijn in ieder geval aanleiding voor meer onderzoek. Maar niet alles is aan de buitenkant te zien. Tekorten kunnen zich soms later pas uiten, denk hierbij aan slechte vruchtbaarheidsresultaten, zwakker geboren kalveren of een verminderde weerstand. 

Meten is weten!

Bloedonderzoek kan duidelijkheid geven of de mineralen- en vitaminenvoorziening voldoende was. Langdurige tekorten kunnen problemen geven met de groei, weerstand, maar ook vruchtbaarheid. Twijfel je of de voorziening voldoende was, meet het dan in bloed.
Meer weten? Lees hier meer over bloedonderzoek en het pakket Spoorelementen.

 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.