Aanvullend bloedonderzoek bij kosteloos verwerpersonderzoek

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Aanvullend bloedonderzoek bij kosteloos verwerpersonderzoek

19-10-2023: 

Heb je wel eens een verwerper op je bedrijf? Dan ben je verplicht om daarvan binnen zeven dagen na het verwerpen bloedonderzoek uit te laten voeren op antistoffen tegen Brucella abortus. De bloedafname en het onderzoek zijn voor veehouders kosteloos. Het rund mag niet afgevoerd worden vóór de uitslag van het bloedonderzoek bekend is, omdat bij een ongunstige uitslag heronderzoek door de NVWA moet plaatsvinden.

Bespreek samen met de dierenarts de mogelijkheden voor aanvullend bloedonderzoek op antistoffen tegen IBR, neospora, salmonella, BVD, leptospirose, Schmallenbergvirus, of Mycoplasma bovis. Voor deze aanvullende onderzoeken betaal je de normale basis- en onderzoekskosten zoals vermeld in de tarievenlijst, maar je bespaart een extra bezoek en bloedafname door de dierenarts.

Bij deelnemers aan een GD-abonnement voor IBR, leptospirose, nospora of salmonella wordt het bloed dat wordt ingezonden voor brucellose-onderzoek kosteloos ook op die betreffende ziekte(n) onderzocht. Bij een verhoogd percentage verwerpers is het verstandig om te starten met uitgebreid bloedonderzoek en sectie van een of meer (representatieve) vruchten met nageboorte.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.