Deskundigengroep dierziekten buigt zich over blauwtong

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Deskundigengroep dierziekten buigt zich over blauwtong

13-9-2023: 

Naar aanleiding van de recente uitbraak van blauwtong op enkele schapenbedrijven in het midden van Nederland, wordt de deskundigengroep dierziekten gevraagd om een inschatting van de epidemiologische situatie en een risicobeoordeling van verschillende maatregelen.

Het verslag van de eerste bijeenkomst op van de deskundigen van de faculteit Diergeneeskunde, Wageningen Bioveterinary Research (WBVR) het ministerie van LNV en Royal GD vind je hier:

Verslag deskundigengroep dierziekten Blauwtongvirus 6 september 2023


Meer informatie in dossier blauwtong

In het dossier bundelen we alle relevante informatie over de dierziekte. Het dossier wordt telkens bijgewerkt met de laatste informatie en bevat links naar belangrijke informatie zoals het behandeladvies voor runderen en schapen, de kamerbrieven en veelgestelde vragen. 

Dossier blauwtong

 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.