Blauwtong hoogstwaarschijnlijk serotype 3

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Blauwtong hoogstwaarschijnlijk serotype 3

13-9-2023: 

In de brief aan de regering van de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit is te lezen dat gevonden blauwtongvirus uit de monsters van de eerste besmette bedrijven hoogstwaarschijnlijk blauwtong serotype 3 (BTV 3) betreft. De eerste monsters zijn onderzocht door het WBVR. De verwachting is dat een Europees referentielaboratorium in Spanje de uitslag zal bevestigen, waarna er 100% zekerheid bestaat.

BTV 3 is tot heden in de EU slechts vastgesteld op Sicilië en Sardinië. Hoe het de sprong naar Nederland heeft kunnen maken is tot nu toe onduidelijk.

Alle gemelde verdenkingen van blauwtong, gemeld bij NVWA, worden opgevolgd door de NVWA. De meerderheid van de verdenkingen spelen bij schapen, maar ook enkele zieke runderen zijn gemeld.

Brief aan de regering


Meer informatie in dossier blauwtong

In het dossier bundelen we alle relevante informatie over de dierziekte. Het dossier wordt telkens bijgewerkt met de laatste informatie en bevat links naar belangrijke informatie zoals het behandeladvies voor runderen en schapen, de kamerbrieven en veelgestelde vragen. 

Dossier blauwtong

 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.