Artikel over bijzondere veroorzaker van lymfeknoopabcessen bij paarden

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Artikel over bijzondere veroorzaker van lymfeknoopabcessen bij paarden

7-8-2023: 

Vol trots presenteren wij het open-access artikel ‘Detection and molecular characterization of Actinomyces denticolens causing lymph node abscessation in horses’ uit Frontiers of Veterinary Medicine. Het beschrijft aanvullende diagnostiek in geval van lymfeknoopabcessen bij paarden waarbij geen droes kan worden vastgesteld. Door het in kaart brengen van het genoom van de hierbij betrokken bacterie (Actinomyces denticolens) verbetert het bovendien de identificatie ervan via bacteriologisch onderzoek.

Het onderzoek en artikel komt voort uit een samenwerking tussen GD en twee Nederlandse paardenpraktijken, met als auteurs: Linda van den Wollenberg en Kees van Maanen (specialisten Paard, GD), Erik van Engelen en Rianne Buter (onderzoekers R&D, GD), Patricia Janszen (erkend paardendierenarts, De Raaphorst) en Francoise Rey (erkend paardendierenarts, Dierenkliniek Winsum).

Lees het artikel

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.