Eerste longworminfectie seizoen 2023 geconstateerd

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Eerste longworminfectie seizoen 2023 geconstateerd

6-7-2023: 

Augustus is de periode dat de meeste verschijnselen en dus ook schade van longworm wordt gezien maar de eerste (incidentele) gevallen treden elk jaar al veel eerder op, soms al in mei. Dit jaar hebben we eind juni de eerste (bij GD) bevestigde longwormbesmetting gevonden bij melkvee.

Door de snelle ontwikkeling van longworm kan de besmettingsgraad op een weiland snel toenemen. Neem bij hoestklachten in de weide zo snel mogelijk contact op met uw dierenarts. Zodra de diagnose helder is, is het zaak om de dieren zo snel mogelijk te behandelen om permanente schade aan de longen zo goed mogelijk te voorkomen. De diagnose kan gesteld worden door goed klinisch onderzoek, eventueel aangevuld met mestonderzoek. 

 

Meer informatie over de aanpak van wormen

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.