SEIN is vernieuwd

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

SEIN is vernieuwd

6-6-2023: 

SEIN (Surveillance Equine Infectieziekten Nederland) meldt bevestigde gevallen van droes, rhinopneumonie en influenza in Nederland per e-mail aan deelnemende dierenartsen. De meldingen zijn geanonimiseerd en bevatten een kaartje van Nederland waarin op tweecijferig postcodeniveau het gebied is gekleurd waarbinnen de uitbraak plaatsvindt. Dit meldingssysteem is een samenwerking tussen Royal GD en de KNMvD.

Als resultaat van de enquête over SEIN in december 2022, heeft SEIN een nieuwe insteek gekregen. Sinds afgelopen mei worden meldingen gegroepeerd, Voortaan ontvang je de informatie over droes-, rhinopneumonie- en influenzagevallen in één wekelijkse mail. 

Daarnaast wordt er alleen  contact gezocht voor aanvullende informatie wanneer het een bijzondere melding betreft, zoals een omvangrijke uitbraak of een specifieke ziekteverwekker. Voor overige meldingen wordt gebruikgemaakt van reeds beschikbare informatie. Met deze nieuwe insteek kunnen wij een vlottere doorloop realiseren en  missen we minder meldingen.

Aanmelden voor SEIN

Nog geen deelnemer? Dierenartsen kunnen zich vrijblijvend aanmelden voor SEIN via de website www.seinalerts.nl. Op de website kun je tevens een voorbeeld van een SEIN melding bekijken. Er worden alleen meldingen verstuurd naar aanleiding van positieve uitslagen wanneer de betreffende praktijk deelnemer is van SEIN. 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.