Pathologie paard opgenomen in de basismonitoring

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Pathologie paard opgenomen in de basismonitoring

4-4-2023: 

De monitor voor paardengezondheid bestaat sinds 2014 en bestond tot vorig jaar alleen uit de Helpdesk en bedrijfsbezoeken. Dit jaar is daar pathologisch onderzoek aan toegevoegd.

Voor dit doel zijn met name casussen van mogelijk infectieuze of toxicologische aard geschikt. Dit kan een probleem met meerdere dieren op een locatie betreffen waarbij sterfte optreedt of euthanasie noodzakelijk is, danwel een geval van een individueel dier met een bijzonder klinisch beeld. Op deze manier is het mogelijk dat je wellicht een antwoord krijgt op de vraag wat de onderliggende oorzaak is. Tevens levert dit voor dierenartsen in zijn algemeenheid nuttige informatie op, waarmee de paardengezondheid in Nederland vooruit kan komen. 

Let op: Voor monitoring paard is pathologie ingericht als gericht instrument. Dit betekent dat secties alleen volledig worden gesubsidieerd na overleg met én goedkeuring van de specialisten die de helpdesk bemannen.
Mocht u een interessante casus hebben, neem dan vóóraf contact met ons op via de Helpdesk Paard via 088 20 25 555 (optie 5). 

 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.