Geef uw mening over kalvermanagement voor het DECIDE project

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Geef uw mening over kalvermanagement voor het DECIDE project

30-3-2023: 

DECIDE is een Europees project waarin 18 partijen uit 11 verschillende landen samenwerken. Het doel van dit project is het ontwikkelen van tools voor veehouders en dierenartsen om door middel van data dierziekten beter te detecteren en bestrijden.

Om de tools zo goed mogelijk aan te laten sluiten op de wensen uit de praktijk, vragen wij u als melkveehouder uw ervaring en mening over kalvermanagement middels de DECIDE-enquête te delen .

De hulp melkveehouders is van groot belang voor het succes van het DECIDE-project. Hiervoor is een enquête over kalvermanagement in de melkveehouderij opgesteld. Het invullen van deze enquête duurt ongeveer 15 minuten. Als dank zullen er onder de deelnemers drie kalverdekjes worden verloot.

Klik hier voor de DECIDE-enquête of scan de QR-code

 

Over het DECIDE-project

Binnen het DECIDE-project werken 18 partijen uit 11 verschillende landen samen. Het doel is om praktische datagedreven beslissingsondersteunende tools te ontwikkelen ter ondersteuning van de dagelijkse bedrijfsvoering van veehouders. In juli 2021 startte het DECIDE-project voor een periode van 5 jaar.

DECIDE richt zich op biggen, vleeskuikens, kalveren en zalmachtigen. Royal GD is een van de partners in het project en is betrokken bij verschillende case studies.

Projectcoördinator is Prof. Dr. Gerdien van Schaik. Zij is gespecialiseerd in 'Monitoring en surveillance van diergezondheid' en naast haar werk als epidemioloog bij GD, ook als hoogleraar verbonden aan de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht.

Een van de belangrijkste punten binnen het DECIDE-project is het evalueren van de behoeften van belanghebbenden (zoals boeren en dierenartsen) met betrekking tot beslissingsondersteunende datatools. GD heeft hiervoor verschillende focusgroepen voor veehouders ingesteld om input en feedback te ontvangen op de initieel geplande casussen in DECIDE. Daarnaast nemen we deel aan de ontwikkeling van verschillende tools die zijn ingebed in verschillende casestudy's.

Meer informatie over DECIDE

 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.