Waar moet je aan denken als je stopt met je melkveebedrijf?

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Waar moet je aan denken als je stopt met je melkveebedrijf?

28-2-2023: 

Stoppen met het melkveebedrijf kan om verschillende redenen. Maar wat de reden ook is, maak het zo snel mogelijk kenbaar bij GD. Zeker als je overstapt naar een andere bedrijfsvorm.

Gevolgen voor gezondheidsstatus

Stap je over naar een andere bedrijfsvorm, dan is het nodig dat bepaalde abonnementen blijven doorlopen, bijvoorbeeld omdat je jongvee of vleesvee gaat houden. Bedenk dan dat je de leptospirose-, IBR- of BVD-vrijstatus niet meer kunt bewaken via tankmelk. En wil je je runderen verkopen aan een ander melkveebedrijf, dan doe je dat het best vanuit de status vrij.

Als je volledig wil stoppen, wacht dan met het opzeggen van de abonnementen totdat de laatste runderen zijn afgevoerd. De medewerkers van onze klantenservice kunnen samen met jou bekijken welke stappen nodig zijn om zonder statusproblemen over te stappen of te stoppen.

Zij zijn elke werkdag van 07.30 tot 19.00 uur bereikbaar via telefoonnummer 088 20 25 500 (optie 1). Je kunt ons ook mailen via ons contactformulier.

 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.