Scan zwoegerziekte of CAE in melk

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

 • Windows
  Mac OS
 • Zoom in
 • Zoom uit
 • Zoom 100%
 • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Scan zwoegerziekte of CAE in melk

2-2-2023:  Is uw bedrijf nog niet zwoegerziekte- of CAE-gecertificeerd maar bent u toch benieuwd hoe het er op uw bedrijf voor staat? 

Dit kan heel eenvoudig door het insturen van een individueel melkmonster van de betreffende dieren. Ook bij verdenking van zwoegerziekte of CAE bij een ziek dier kan, indien het dier melkgevend is en langer dan twee weken aan de melk, een melkmonster gemakkelijk worden genomen en ingezonden.

Een aantal belangrijke zaken om rekening mee te houden:

 • Bemonster minimaal twee weken na aflammeren. Biest is moeilijk te testen en geeft vertekende uitkomsten.
 • Vul een melkbuis met conserveringsmiddel voor minimaal de helft, bij voorkeur met melk uit beide uierhelften en schudt de buis goed om het conserveringsmiddel zijn werk te laten doen. Voorzie de buis van identificatie met bij voorkeur het 5-cijferige werknummer van het dier.
 • We testen op afweerstoffen, daarom hoeft u het monster niet steriel te nemen, werk wel schoon.
 • De test is niet geschikt voor een enkel dier (zonder verdenking van ziekte) voor bijvoorbeeld verkoop of uitlenen voor het dekseizoen.

Voor vragen of een afspraak over de aanpak van zwoegerziekte of CAE op uw bedrijf kunt GD bereiken via 088 20 25 500, keuzenummer 3.

Meer informatie over zwoegerziekte-aanpak

Meer informatie over CAE-aanpak

 

Spoor CAE infecties in een vroeg stadium op. Check via tankmelk hoe het zit!

Met de CAE Tankmelk Check wordt uw tankmelk vier keer per jaar automatisch onderzocht op CAE. Hiermee spoort u infecties in een vroeg stadium op En geeft u uw eigen bedrijf, maar ook bedrijven die bij u kopen, een hoge mate van zekerheid. Daarnaast is de Check is een aanvulling op de CAE-certificering.

 

Aanmelden   

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.