Nationaal PRRS-plan voorlopersgroepen

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Nationaal PRRS-plan voorlopersgroepen

14-2-2023: 

Royal GD is verantwoordelijk voor de uitvoering van Het Nationale PRRS-plan. Karlijn Eenink, varkensdierenarts bij GD vertelt: “In de zomer van 2022 zijn wij gestart met de voorlopergroepen. Een voorlopergroep bestaat uit varkenshouders die begeleid worden door hun eigen dierenarts. Bij deze varkenshouders brengen wij de PRRS-status in kaart met behulp van een uniforme monitoringssystematiek.

Volgende stap in PRRS-project

In 2023 maken wij opnieuw een mooie stap in dit project. De voorlopers gaan met hun eigen plan van aanpak aan de slag met PRRS op hun bedrijf. We gaan de monitoringssystematiek gebruiken om de voortgang op de bedrijven te evalueren. Zo worden de verschillende interventies en aanpakken van de voorlopergroepen geëvalueerd. Deze kennis zorgen dat beschikbaar komt voor iedereen die met PRRS aan de slag wil. We maken samen mooie stappUpen!”

Ben je benieuwd naar de veelgestelde vragen, de interviews en de voortgang van dit mooie project?

Wij houden je via deze pagina (Nationaal PRRS-plan) op de hoogte van het Nationaal PRRS-plan.

 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.