Jan Hulsen en Joep Driessen winnaars tweede Anne Veenbaas-penning

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Jan Hulsen en Joep Driessen winnaars tweede Anne Veenbaas-penning

1-12-2022: 

ARNHEM - Op 1 december werd de Anne Veenbaaspenning voor het jaar 2021 uitgereikt aan twee dierenartsen Jan Hulsen en Joep Driessen, oprichters van de veterinaire adviesorganisatie Vetvice. “De manier van werken van Jan Hulsen en Joep Driessen past precies bij de doelstelling van het Anne Veenbaas Fonds” aldus voorzitter Geart Benedictus: “Het gaat erom dat je kennis naar de praktijk brengt.”

 

Anne Veenbaaspenning 2021

 

Vetvice werd in 1997 opgericht en heeft in de afgelopen vijfentwintig jaar haar sporen verdiend in Nederland en ver daar buiten. In 2007 werd daarnaast de CowSignals Training Company gestart. In beide bedrijven wordt geprobeerd om op basis van deskundigheid praktische en betrouwbare adviezen te geven, waarbij gewerkt wordt aan een - in alle opzichten - duurzame veehouderij. Nadat in 2003 het boek Koesignalen verscheen, volgden in de loop der jaren meer dan 10 andere boeken over de melkveehouderij en nog veel meer boeken over andere diersoorten. Koesignalen is inmiddels in meer dan 35 talen uitgegeven. Naast het uitgeven van boeken, is het geven van advies en trainingen over onder andere stallenbouw en huisvesting een belangrijke activiteit van deze actieve dierenartsen. Steeds is de belangrijkste driver het uitdragen van kennis over dat wat het dier zelf laat zien. “Jan en Joep hebben ons geleerd om anders naar koeien en andere dieren te kijken”, meent Geart Benedictus. “Dat leidt tot een brede integrale kijk op het management van onze landbouwhuisdieren en dus tot een betere gezondheid en dierenwelzijn. Je kunt hen met recht ‘omdenkers’ noemen, van diergeneeskunde naar diergezondheidszorg.”

 

De Anne Veenbaaspenning is in het leven geroepen in 2019, het jaar waarin Royal GD het honderdjarig bestaan vierde en het Anne Veenbaas Fonds werd opgericht. Anne Veenbaas was in 1919 de eerste directeur van GD in Friesland. Zijn innovatieve geest en doorzettingsvermogen lagen aan de basis van wat een doorbraak in de TBC-bestrijding zou worden. De benadering van Anne Veenbaas, het in het veld gebruiken van bestaande en nieuwe kennis, herkennen we bij Jan Hulsen en Joep Driessen. Daar waar Anne Veenbaas actief was in Friesland, hebben Jan en Joep hun aanpak ook internationaal op de kaart gezet. Ze geven zelf graag internationale trainingen maar hebben een grote slag gemaakt door het ’train de trainer’-principe toe te passen. Inmiddels zijn meer dan 500 trainers opgeleid die cursussen koesignalen geven in meer dan 50 verschillende landen. Op deze manier hebben ze internationaal veel krediet opgebouwd en een prachtig exportproduct voor Nederland gecreëerd. Goed voor koeien, goed voor boeren, goed voor dierenartsen.

 

Wie wint de Anne Veenbaas penning van 2022?
We zijn weer op zoek naar een nieuwe winnaar. Wilt u iemand voordragen? Stuur dan een e-mail met uw naam, de persoon die u wilt voordragen en waarom (max. 1 A4) naar bestuur@anneveenbaas.nl. Nominaties kunnen worden ingediend tot 1 april 2023.

 

Meer informatie over de Anne Veenbaaspenning

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.