Werkt een druppelsysteem op roosters?

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Werkt een druppelsysteem op roosters?

4-8-2022: 

Tijdens warme zomerdagen is het goed ventileren van de stal cruciaal. In deze periode wordt de mest droger en kan de mestschuif of robot minder goed zijn werk doen.

Op verschillende bedrijven wordt met name in de zomer gebruikgemaakt van een druppelsysteem om de vloeren begaanbaar te houden. De druppels van het systeem zorgen ervoor dat mest dun blijft en opgedroogde mest losweekt van de roosters.

Een vochtiger vloer maakt de kans op spreiding van Mortellaro groter, omdat bacteriegroei op een vochtige vloer makkelijker gaat dan op een droge vloer. Mogelijk geldt hetzelfde voor tussenklauwontsteking. Ook is de kans op uitglijden op een gladde niet gesproeide vloer groter. De risico’s van Mortellaro kunnen ingeperkt worden door de vloer één keer per drie tot zes maanden te ontsmetten of desinfecteren. Dit geeft het beste resultaat op een warme dag met een hogedrukspuit met lage druk en aansluitend ontsmetting. Overleg met uw adviseurs of het ontsmetten van de ligboxen daarbij ook zinvol kan zijn.

Meer over Mortellaro

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.